Iedere maandagochtend sturen we u een nieuwsbrief met daarin vijf interessante berichten die we de week voordien op X zijn tegengekomen.
1. Deflatiegevaar
Hoewel China ver weg is, is het land ontzettend belangrijk en zijn we als beleggers verplicht om te letten op wat daar gebeurt.
Vanochtend werd bekend dat inflatie in China is gedaald naar slechts 0,2% op jaarbasis, terwijl bij producenten zelfs sprake was van 2,5% deflatie.
Waardoor beleidsmakers moeten stimuleren te voorkomen dat China in een spiraal van deflatie terecht komt.
Deze week is er een belangrijke meeting waarin beleidsmakers beslissen over het economische groeidoel in 2025 en hoeveel stimulering nodig gaat zijn om de gewenste economische groei te realiseren.
Aan de huidige cijfers te zien, gaat China het komende jaar zéér fors stimuleren.
Dat betekent méér liquiditeit richting financiële markten wereldwijd, wat vooral zéér positief is voor hard assets als goud, zilver, koper en uranium.
2. Als beleggers te optimistisch worden…
Terwijl (vooral tech)insiders voor recordbedragen hun aandelen verkopen, zijn Amerikaanse particuliere beleggers juist optimistischer dan ooit tevoren.
Nu ook liquiditeit op de Amerikaanse markt aan het krimpen is, stijgt hierdoor de kans dat 2025 begint met een stevige correctie van vooral de grote, peperdure techaandelen.
Aandelen die 50 tot zelfs meer dan 100 keer de winst noteren.
Ook stijgt de kans dat méér beleggers vervolgens de voorkeur zullen geven aan goedkope aandelen van bedrijven die forse winstgroei realiseren.
Zoals het aardgasaandeel waarover ik u vrijdag nog vertelde.
Of het goudaandeel waarover ik u donderdag vertelde.
3. Wie nog mocht twijfelen…
Hieronder geen tweet, maar een door Trump geplaatste post op zijn eigen socialmediakanaal.
Hij plaatste een artikel van de NY Sun, dat beschrijft hoe de renaissance van kernenergie gaat helpen om de VS energie-onafhankelijk te maken.
Voor beleggers die dachten dat Trump zich misschien alleen op olie en gas zou richten, is de boodschap nu écht duidelijk.
De VS onder Trump gaat zeer fors investeren in kernenergie en zijn doel is (uiteraard) om China op dit vlak in te halen.
Vrijdag liet ik u al zien hoe hard China en India investeren in kernenergie.
En hoe hard uranium in prijs zal stijgen door het enorme tekort daaraan.
Klik hier om dat artikel nog even te lezen!
4. Voor het eerst sinds de kredietcrisis
Vrijdag verscheen in de VS het maandelijkse banenrapport, waarbij de media zich vooral richten op het aantal volgens een niet betrouwbare enquête gecreëerde banen.
Een cijfer waarvan is bewezen dat het nooit juist is en dat in de maanden na het uitkomen en zelfs een jaar later nog fors (neerwaarts) wordt bijgesteld.
Een opvallend cijfer (waar de media niet op letten) uit het banenrapport vinden we echter in onderstaande tweet.
Terwijl de bevolking is gegroeid, is het aantal werkzame Amerikanen voor het eerst sinds de kredietcrisis lager dan een jaar geleden.
Dat rijmt niet bepaald met een goed draaiende economie.
We zien meerdere indicaties dat de Amerikaanse economie en de beurs richting een moeilijke start van 2025 gaan, waarna de Fed stevig gaat stimuleren.
Zéér positief voor hard assets als goud, zilver, koper, uranium, maar óók olie en aardgas.
5. Voorlopig geen ‘drill, baby, drill’.
Eén van Trumps campagnebeloftes waar ik direct aan twijfelde was dat hij de Amerikaanse olie- en gasproductie omhoog zou schroeven.
Deels door de lage olie- en gasprijs, deels omdat de olieproductie de afgelopen twee jaar al fors is gestegen en deels omdat aandeelhouders van olie- en gasbedrijven voorzichtig financieel beleid eisen.
Nadat de topman van Exxon Mobil vorige week al aangaf dat hij niet geloofde in Trumps drill, baby, drill-mantra, antwoordde Chevron zelfs met een plan om fors te bezuinigen.
Olie- en gasbedrijven houden hun hand op de knip, terwijl de export van vloeibaar gas onder Trump zal stijgen.
En zoals ik u vrijdag al liet zien, zal de Amerikaanse vraag naar aardgas de komende jaren fors stijgen door techbedrijven.
Alle reden om voor de komende tijd een stevig stijgende aardgasprijs in de VS verwachten.
Zoals u hieronder kunt lezen, ontdekten we voor ons "Super Rendement Rapport" een spotgoedkoop aandeel van een superwinstgevende gasproducent, dat maar liefst 8% dividend oplevert.
Een aandeel dat je absoluut niet mag laten lopen!
Als laatste nog even dit…
Ondernemer versus bureaucraat
400% binnen een jaar is zeer realistisch!
Vrijdag vertelde ik u al over het zéér zwaar ondergewaardeerde aardgasaandeel, dat we voor ons nieuwe "Super Rendement Rapport" ontdekten.
Van een bedrijf dat ondanks de huidige lage gasprijs in de VS zeer winstgevend is en dat een dividend uitkeert dat maar liefst 8% van de huidige koers bedraagt.
De productie stijgt jaarlijks gestaag en met de tot nu toe ontdekte hoeveelheid gas kan het bedrijf maar liefst 36 jaar vooruit.
Op de koersgrafiek in dit artikel zien we dat de Amerikaanse aardgasprijs nu een stijging heeft ingezet.
We hebben bovendien (mede dankzij Trump) meerdere redenen om een forse verdere prijsstijging te verwachten.
Dit nu al zeer winstgevende bedrijf gaat daar enorm van profiteren.
Je koopt dit aandeel nu voor een absolute spotprijs van slechts 3,4 keer de voor komend jaar verwachte winst.
De koers moet binnen een jaar met ruim 400% stijgen om het aandeel als normaal gewaardeerd te kunnen bestempelen.
En dat is zéér realistisch, want dit aandeel heeft in het verleden al vaker dit soort snelle koersstijgingen gerealiseerd!
Voor de langere termijn berekenden we 950% koerspotentieel!
Bestel hier het nieuwe "Super Rendement Rapport"