Gratis analyse grondstoffenaandeel

In dit unieke gratis rapport beschrijven wij een grondstoffenaandeel dat de komende jaren fors gaat profiteren van stijgende grondstofprijzen.

Onder aan deze pagina kunt u lezen waarom wij stijgende grondstofprijzen verwachten de komende jaren.

Let op!

  • Uw e-mail adres wordt niet aan derden verstrekt!
  • Leest u ook de complete TopAandelen privacyverklaring / disclaimer
  • Inschrijvers verkrijgen automatisch een abonnement op StockTradingNieuws, onze gratis nieuwsbrief die gemiddeld drie keer per week  verschijnt. Uitschrijven van de nieuwsbrief is geen enkel probleem. Onder iedere mail die u van ons ontvangt staat een uitschrijflink.
  • Heeft u over 5 minuten nog niets ontvangen, neemt u dan even contact met ons op via info@topaandelen.com.

 

 

 


 

Waarom investeren in een grondstofaandeel?

 

Vraag naar grondstoffen stijgt fors

De komende jaren gaat de vraag naar o.a. koper, nikkel, kobalt, lithium en zeldzame aardmetalen fors stijgen. Deze grondstoffen zijn essentieel in de energietransitie, omdat ze worden verwerkt in o.a. zonnepanelen, windmolens, accu’s en batterijen, elektrische auto’s, het stroomnet, noem maar op…

 

Aanbod grondstoffen stijgt niet hard genoeg

Grondstoffenproducenten hebben de afgelopen decennia nauwelijks geïnvesteerd in nieuwe mijnen. Enerzijds omdat de grondstofprijzen dusdanig laag waren dat er relatief weinig werd verdiend. Anderzijds omdat de productie van deze grondstoffen niet altijd even milieuvriendelijk was en de producenten werden daarom tegengewerkt door overheden en de publieke opinie.

Omdat het jaren duurt voordat een nieuw project kan worden ontwikkeld tot een producerende grondstofmijn, zal het aanbod de vraag de komende jaren niet kunnen bijbenen. Hierdoor zullen tekorten ontstaan in o.a. koper, kobalt, nikkel, lithium en zeldzame aardmetalen.

 

Prijzen grondstoffen stijgen fors

Door een stijgend tekort aan o.a. koper, nikkel, kobalt, lithium en zeldzame aardmetalen zullen de prijzen van deze grondstoffen enorm hard stijgen. Voor de komende jaren daarom spreken van een heuse supercycle in grondstoffen.

 

Bitcoin / Cryptocurrency

Bitcoin is een digitale munt. Het is de eerste digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Het netwerk is peer-to-peer en de transacties gebeuren tussen gebruikers, zonder tussenpersoon.

 

Fysiek goud / Fysiek zilver

Fysiek goud en fysiek zilver zijn tastbare edelmetalen. Beide zijn verkrijgbaar in vele vormen en maten, bijvoorbeeld als baren of munten.

 

Goudrekening

Een goudrekening is een bankrekening waarmee u fysiek goud en zilver aan- en verkoopt. Het fysieke goud wordt opgeslagen in beveiligde kluizen van de betreffende bank of tussenpersoon.