Er is nu geen andere keuze meer!

Gisteren vertelde ik u in dit artikel dat steeds meer economen en Wall Street bankiers het best een goed idee vinden dat we richting MMT of een vorm van helikoptergeld gaan.

Ik vind het persoonlijk een ramp. Maar op dit moment is er waarschijnlijk geen alternatief.

Want je kunt nu niet (langer) van politici en centrale bankiers verwachten dat ze de economie in een recessie laten gaan, zodat die economie voor de langere termijn weer structureel gezond wordt.

Teveel schulden? Maak meer schulden!
Op het plaatje hieronder zien we dat het probleem van te veel schulden sinds de kredietcrisis van 2008 is opgelost door nog véél meer schulden te maken.

Waardoor het probleem alleen maar groter is geworden.

Gele hesjes in het kwadraat
Ga je dat probleem nu écht oplossen, dan kijk je gemakkelijk tegen drie jaar zware economische pijn aan.

En uiteraard zou die recessie de lage en middeninkomens het hardste treffen. Terwijl juist zij de afgelopen jaren het minst (of totaal niet) hebben geprofiteerd van de economische groei.

Een zware recessie zou in veel landen leiden tot een heuse volkswoede. Gele hesjes in het kwadraat.

Het is dus logisch dat politici en centrale bankiers er nu alles aan doen om een recessie te voorkomen, of om de impact ervan te beperken.

Tegelijk moeten politici het vertrouwen van het snel stijgende aantal boze burgers met lage en middeninkomens terug zien te winnen.

Helikoptergeld enige oplossing
Dus moeten ze geld uitgeven. Veel geld. Dat geld zal geprint worden. Dus MMT of helikoptergeld.

Als geprint geld in de zakken van burgers terecht komt, zullen ze nog een tijd lang kalm blijven. Totdat straks het probleem van fors stijgende inflatie opdoemt.

We zien ook dat steeds meer economen/analisten van reguliere banken verwachten dat we richting MMT of helikopergeld gaan.

Potentieel verslavend
Op de tweet hieronder zien we dat analisten van Barclays Bank verwachten dat centrale banken zullen overgaan tot een potentieel verslavende vorm van helikoptergeld.

Als steeds meer banken dat verwachten, betekent dit automatisch dat steeds meer banken goud als een noodzakelijke belegging gaan zien.

Als institutionele beleggers (banken, pensioenfondsen, levensverzekeraars) goud als noodzakelijke belegging gaan zien, zal alleen dát de goudprijs al enorm doen stijgen.

Geen limiet op stijging goudprijs
Het gevolg van de enorme hoeveelheden geld die onder het mom van MMT zullen worden geprint, is dat er geen limiet zal staan op de stijging van de goudprijs.

Koersen van goud- en zilveraandelen zullen de komende jaren nog véél harder omhoog knallen dan de goudprijs.

Goede goud- en zilveraandelen zullen de komende jaren niet met honderden, maar met duizenden procenten in koers stijgen.

Duizenden procenten koerspotentieel voor goudaandelen
De afgelopen tijd stuurden we al elf extra goud- en zilvertips naar onze TopAandelen-abonnees.

Als nieuwe TopAandelen-abonnee ontvangt u al die 11 extra tips gratis als welkomstgeschenk.

Allemaal topkandidaten voor duizenden procenten koersstijging!
Klik hier om snel TopAandelen-abonnee te worden!

 

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media: