Als je voor veiligheid kiest…

Bij de artikelen die ik gisteren en vorige week over goud schreef, besteedde ik vooral aandacht aan ons speciale goud/zilverrapport, ofwel aan goud- en zilveraandelen.

Uiteraard omdat dit een beleggersnieuwsbrief is en omdat ik voor goud- en zilveraandelen enorme koersstijgingen verwacht.

Als je echter veiligheid zoekt voor je spaargeld, dan is het een ander verhaal. Met geld waarvoor je veiligheid zoekt, beleg je niet in aandelen.

Dan komt echter precies dat om de hoek kijken wat u gisteren in de tweet over de Hongaarse centrale bank kon lezen.

Spaarder lijdt nu al gegarandeerd verlies
Terwijl je nu al een gegarandeerd koopkrachtverlies (vóór belastingen) van ruim 2% op je spaarrekening lijdt, moet je je ook afvragen hoeveel extra risico de euro met zich meedraagt.

Over Italië wordt al genoeg geschreven. Het land ging de afgelopen jaren in slow motion richting een faillissement. Het enige verschil met de nieuwe regering is dat zij dat proces willen versnellen.

En terwijl iedereen zich focust op Italië, let niemand op Spanje waar het ook langzaam maar zeker weer hélemaal de verkeerde kant op aan het gaan is.

Hoe moet dat als straks…?
Dit allemaal terwijl we in de westerse wereld nog volop profiteren van de door centrale banken gestimuleerde economische groei.

Hoe moet dat als de economie straks in recessie gaat?
Hoe moet dat als de huidige huizenbubbels in diverse EU-landen barsten?
Hoe moet dat als de enorme Europese obligatiebubbel barst?

Het is wat mij betreft daarom een zéér goed idee om vooral de redenering uit het persbericht van de Hongaarse centrale bank (zie tweet hieronder) over te nemen.

Kies voor veiligheid
Als je fysiek goud (of zilver) bezit, dan weet je dat je geld bezit dat centrale banken niet kunnen bijprinten. Daarnaast weet je dat je geen krediet- en tegenpartijrisico loopt omdat je met goud geen claim hebt op een specifieke partner of een specifiek land.

Met fysiek goud en zilver kies je voor veiligheid.

Minstens 25% van je spaargeld
Als ik naar de mogelijkheden kijk om spaargeld écht veilig weg te zetten, dan kan ik met de beste wil van de wereld niets anders verzinnen dan goud en/of zilver.

Mijn mening is daarom je op zijn allerminst 25% van je spaargeld in fysiek goud of zilver moet hebben zitten.
Ik koop mijn goud/zilver bij deze aanbieders.

 

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media:

Facebook  
Twitter  
WhatsApp  
Google+  
LinkedIn  
Email  
Addthis