Verkoopsignaal AAOI

In het kader van onze www.topaandelen.com service berichten we u dat we een verkoopsignaal afgeven voor: 

Applied Optoelectronics (AAOI)
Dit technologie-aandeel hebben we op 26 maart 2015 geselecteerd. Het noteerde toen een koers van $13,71. Vrijdag zagen we een slotkoers van $21,65.

Daarmee staan we met AAOI na ruim anderhalf jaar op 58% koerswinst.

AAOI presteert een stuk minder goed dan op het moment van selectie nog werd verwacht. Dit jaar daalde de winst, terwijl voor volgend jaar winstherstel wordt verwacht.

Door die winstdaling noteert het aandeel nu ruim 30 keer de voor dit jaar verwachte winst, terwijl het bijna 16 keer de voor 2017 verwachte winst noteert.

Afgelopen vrijdag kwam AAOI met beter dan verwachte kwartaalcijfers. Maar beleggers gebruikten de hogere opening om juist winst te nemen. Dat gebrek aan enthousiasme is een indicatie dat er voor de korte termijn niet veel koersstijging meer te verwachten is.

Omdat we het aandeel niet langer als echt goedkoop kunnen beschouwen, kiezen we er liever voor om die 58% winst vandaag veilig te stellen.

Zo kunnen we het daardoor vrijgekomen geld beleggen in aandelen die op dit moment wél spotgoedkoop zijn. Aandelen die vanaf hun huidige koers een fors hoger koerspotentieel hebben dan AAOI.

Bekijkt u hier het volledige rapport dat wij op 26 maart 2015 naar onze abonnees stuurden.