Verkoopsignaal WDC

In het kader van onze TopAandelen service stuurden we onze abonnees vandaag het bericht dat we een verkoopsignaal afgeven voor:

Western Digital Corp (WDC)
Dit aandeel hebben we op 31 januari 2008 geselecteerd.
Het noteerde toen $26.27. Afgelopen vrijdag zagen we een slotkoers van $32,97.

WDC noteert op dit moment 12,7 keer de voor dit boekjaar verwachte winst en 9,4 keer de voor boekjaar 2012 verwachte winst. Als we alleen naar de cijfers kijken, dan hebben we dus alle reden om het aandeel rustig vast te houden.

Het probleem met WDC is echter dat het een fabrikant van opslagcapaciteit voor computers, laptops is (harddrives, etc), maar dat haar producten niet kunnen worden gebruikt in de nieuwe apparaten zoals i-phones, i-pads, etc. Dit terwijl alles erop wijst dat dit de apparaten van de toekomst zijn. Naar onze mening dreigt WDC hiermee op de lange termijn de boot te missen en te worden als een boekhandel die vergeten is om een online boekhandel te starten.

25% winst op aandelen
Wij zien daarom op dit moment geen rooskleurige toekomst voor WDC en hebben besloten om het aandeel te verkopen. We gaan onze winst van ruim 25% incasseren zodat er ruimte vrijkomt om te investeren in een aandeel met een fors hoger koerspotentieel.

Bekijkt u hier het volledige rapport dat wij op 31 januari 2008 naar onze abonnees stuurden.