Verkoopsignaal ZAGG

In het kader van onze TopAandelen service stuurden we onze abonnees vandaag het bericht dat we een verkoopsignaal afgeven voor:

Zagg Inc. (ZAGG)
Dit aandeel hebben we op 28 maart 2013 geselecteerd. Het noteerde toen een koers van $7,32. Gisteren zagen we een slotkoers van $16,05.

ZAGG noteert nu 19 keer de voor dit jaar verwachte winst en krap 15 keer de voor volgend jaar verwachte winst. Echt duur kan je het aandeel daarmee niet noemen.

Wat ons echter zorgen baart is dat dit de zogeheten non-GAAP winstcijfers betreft. Ofwel winstcijfers waar zaken als afschrijvingen en personeelsopties voor het gemak uit zijn gehaald.

Bij ZAGG is het verschil tussen de non-GAAP en de correcte GAAP winstcijfers zeer groot.

Volgens de door analisten vaak genegeerde Amerikaanse GAAP-boekhoudregels leed ZAGG in de eerste helft van het jaar zelfs verlies. En zal de winst voor het gehele jaar veel lager zijn dan de door analisten afgegeven (non-GAAP) winstverwachting.

Omdat daarnaast de koers in korte tijd fors is gestegen, lijkt het ons beter om de huidige 119% koerswinst veilig te stellen.

Dat geeft u de kans om het vrijgekomen geld te beleggen in aandelen die op dit moment wel écht goedkoop zijn. Aandelen die vanaf hun huidige koers een fors hoger winstpotentieel hebben dan ZAGG.

Bekijkt u hier het volledige rapport dat wij op 28 maart 2013 naar onze abonnees stuurden.