Even vergelijken

Afgelopen dinsdag vertelde ik u in dit artikel hoe ongelofelijk goedkoop de drie aandelen uit ons nieuwe “Super Rendement Rapport” zijn. En hoe hard de winst van die bedrijven groeit. Ik noemde in dat artikel de PEG-ratio.

De PEG-ratio is een hulpmiddel om te zien of een aandeel goedkoop of duur is, in verhouding tot de verwachte winstgroei.

(Je mag echter nooit alléén op de PEG-ratio vertrouwen. Gebruik altijd meerdere cijfers/ratios om een aandeel te beoordelen)

Onze aandelen versus S&P-500
Je deelt de koers/winst (PE) verhouding door de verwachte winstgroei (G). Een uitkomst lager dan 1 is een indicatie dat een aandeel goedkoop is.

Daarom is het misschien leuk om de door ons geselecteerde aandelen eens te vergelijken met het gemiddelde S&P-500 aandeel.

Onze drie aandelen
De drie aandelen uit ons “Super Rendement Rapport” noteren gemiddeld 9 keer de voor 2017 verwachte winst. Terwijl de verwachte winstgroei gemiddeld 37% is. Dat geeft een PEG-ratio van 9 gedeeld door 37 is slechts 0,24.

S&P-500
Het gemiddelde aandeel uit de S&P-500 index noteert 13,3 keer de voor 2017 verwachte winst. Terwijl de verwachte winstgroei gemiddeld 5,3% is. Dat geeft een PEG-ratio van maar liefst 2,5.

De aandelen uit ons “Super Rendement Rapport” zijn qua koers winst verhouding maar liefst 32% goedkoper dan het gemiddelde aandeel. Terwijl de verwachte winstgroei maar liefst 600% hoger is dan gemiddeld!

We hebben dus écht goedkope aandelen geselecteerd!


PS:

We beoordelen uiteraard ook actuele cijfers en de verwachting voor 2016. Maar als het om de PEG-ratio gaat, vinden wij het handig om een jaar vooruit te kijken.

Wij stellen ons de vraag hoe hoog de koers van aandeel XYZ over een jaar zal noteren, als beleggers op dát moment een gemiddelde, dus normale prijs voor het aandeel betalen.