Simpel rekensommetje. Schokkende conclusie.

Ik hoop dat u gisteren de tijd en/of interesse had om de presentatie in dit artikel te bekijken. Of om u in ieder geval te realiseren hoe ongelofelijk groot de Chinese vraag naar goud is.

Als de Chinezen jaarlijks 2500 ton goud opkopen, en je neemt de 850 ton goud die vorig jaar richting India ging erbij, dan weet je dat alléén de vraag vanuit China en India al fors groter is dan de totale wereldwijde productie.

Kijk even mee met dit simpele rekensommetje
Ik deed gisteren echter ook nog een ander rekensommetje. Gewoon op mijn 33 jaar oude, trouwe rekenmachientje. Hieronder ziet u hem.

Mijnbouwers produceerden vorig jaar 3.165 ton goud. Ofwel 3.165.000 kilo. En een kilo goud kost op dit moment €34.662.

Je tikt 3,165 * 34,662 in op je rekenmachientje, en je weet dat er vorig jaar voor €110 miljard aan goud is geproduceerd. Wereldwijd. Ofwel voor €9,2 miljard per maand.

Bijna 9 keer zoveel nieuwe euro’s
Dat terwijl Mario Draghi in zijn uppie maandelijks voor maar liefst €80 miljard aan nieuwe euro’s uit gebakken lucht de wereld in tovert. Da’s bijna 9 keer zoveel nieuwe euro’s als nieuw goud!

Resultaat: Enorme overvloed aan euro’s. Enorm tekort aan goud.
En dus een forse waardedaling van de euro, en een forse stijging van de goudprijs.

Ik hoop dat u beseft dat ik (bij lange na) niet overdrijf als ik u het onderstaande nog een keer vertel…

De dag nadert…
…dat iédereen dolgraag van zijn papieren euro’s af wil, en er fysiek goud voor in de plaats wil. Maar op dat moment gaat het er simpelweg niet meer zijn. Op = op.

En zéér kort daarna zal hetzelfde gelden voor andere edelmetalen als zilver, palladium en platinum. Op = op.

Wees daarom niet gemakzuchtig. Wees de meute voor. Zorg dat je op zijn allerminst 10% van je spaargeld in fysiek goud en/of zilver hebt zitten. Dit zijn mijn favoriete aanbieders.

Wie straks nog wél goud en/of zilver zullen hebben
Dat
zijn uiteraard de goud- en zilverproducenten. Zij bezitten de mijnen. Hebben een grote voorraad in de grond zitten. En werken ieder jaar hard om een deel(tje) daarvan uit de grond te halen.

En mede daarom vertelde ik u de afgelopen weken zo vaak over de extra goud- en zilvertips die we u als TopAandelen-abonnee sturen.

De hype gaat ongekend zijn
Want die aandelen gaan de komende jaren écht met duizenden procenten in koers stijgen. De hype gaat ongekend zijn.

Als nieuwe TopAandelen-abonnee ontvangt u alle goud en/of zilvertips die we de afgelopen twee maanden hebben uitgestuurd. Klik hier om u aan te melden!