Vijf redenen waarom we in 1999 of in 2007 zitten

Michael E. Lewitt behoort tot het zéér selecte groepje professionele fondsbeheerders die succesvol waren na het barsten van de internet bubbel in 2000 én na het uitbreken van de kredietcrisis in 2008.

Michael Lewitt is dan ook iemand wiens (altijd goed onderbouwde) mening ik zéér serieus neem.

Dom bezig
In zijn meest recente maandelijkse Credit Strategist nieuwsbrief, die door een enorm aantal professionele beleggers wordt gelezen, schrijft hij onder meer:

“anyone who is long the stock market and is not hedged is asking for trouble”

en een stukje verderop

“there is no excuse for leaving yourself exposed to an increasingly overvalued market”

Simpel gezegd schrijft hij dat je ontzettend dom bezig bent als je in deze markt geen strategie hebt om je portefeuille af te dekken. Of om naast je gewone aandelen (long) posities, ook aandelen aan te houden waarmee je juist inspeelt op koersdalingen.

Vijf redenen
In zijn nieuwsbrief geeft Lewitt de volgende vijf redenen waarom de beurs volgens hem rijp is voor een forse daling:

    1. Economische groei is wereldwijd aan het haperen

    2. Aandelen en obligaties zijn (gemiddeld genomen) zwaar overgewaardeerd

    3. Centrale banken wereldwijd zijn actief bezig om de waarde van munten (waarin alle beleggingen zijn genoteerd) te verlagen

    4. De wereldwijde economie verliest haar capaciteit om met de enorme schuldenlast om te gaan (om dus rente en aflossing te kunnen blijven betalen).

    5. De geopolitieke situatie is sinds het einde van WOII nooit zo onstabiel geweest als nu.

Vergelijkbaar met 1999 en 2007
Vanuit het oogpunt van de financiële markten, zitten we volgens Lewitt in een periode die ongeveer gelijk is aan 1999 en 2007. We weten uiteraard allemaal wat er na 1999 en na 2007 gebeurde.

Een dergelijke waarschuwing mag je wat mij betreft niet naast je neerleggen. Vooral omdat Lewitt ook weet te melden dat het een fors stijgend aantal sophisticated investors de afgelopen maanden stappen hebben genomen om bescherming in te bouwen.

De boodschap:
De beurs kan best nog een tijdje lang blijven stijgen. Maar ga nu niet domweg in aandelen zitten, zonder op zijn minst bescherming in te bouwen tegen een mogelijke forse beursdaling!

Als gewone belegger bieden we u de volgende mogelijkheden om uzelf te beschermen of om zelfs fors van een beursdaling te profiteren.

 

1. Bescherming inbouwen
Dat doe je allereerst door alleen in goedkope aandelen van zeer goed presterende bedrijven te beleggen. Die zo weinig mogelijk last hebben van een forse beursdaling, of waar beleggers juist naar toe zullen vluchten.

Met onze TopAandelen-service zoeken we naar aandelen die volgens ons juist zullen profiteren van een verlies van vertrouwen in de beurs. Denk aan goud- en zilveraandelen, waarvoor we u zelfs een extra service bieden.

Daarnaast ontvang je als TopAandelen-abonnee gratis ons “Bescherm Tijdig je Portefeuille!” rapport, zodat u op een eenvoudige manier bescherming kunt inbouwen. Meldt u hier aan voor een TopAandelen-abonnement!

Los bestellen
Uiteraard bieden we u het “Bescherm Tijdig je Portefeuille!” rapport ook los aan. Voor een absolute vriendenprijs. Bestel het hier!

2. Keihard profiteren
De meest overgewaardeerde aandelen gaan straks het hardste in koers dalen. Vorige maand schreef ik in dit artikel al dat diverse internet- en social media aandelen tot zelfs 500 keer de winst noteren.

Terwijl we daarnaast belachelijk hoge koersen zien bij aandelen van bedrijven die zelfs fors verlies lijden. En waar géén vooruitzicht op winst is.

Je hoeft geen kerngeleerde te zijn om te begrijpen dat dit soort aandelen rijp zijn voor ongelofelijke koersdalingen. Koersdalingen van 80% tot zelfs 100% zijn (net als na 1999) onvermijdelijk.

Met ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” gaat u keihard profiteren van de door Michael Lewitt voorspelde forse beursdaling. U profiteert van koersdalingen tot zelfs 100 procent. Bestel dit unieke rapport hier!