Het klinkt misschien raar…

Gisteren schoten beleggers massaal in de stress nadat Powell weliswaar de rente verlaagde, maar daarbij aangaf dat hij komend jaar voorzichtig gaat zijn als de inflatie niet verder daalt.

Waarom Powells boodschap zo schokkend is bij 2,7% inflatie, is ons een raadsel.

En het klinkt misschien raar, maar het maakt ons juist extra optimistisch.

Want wat de afgelopen tijd opviel, was dat vooral de grote techaandelen zéér zwaar overgewaardeerd zijn, er recordoptimisme onder particuliere beleggers was, maar óók onder fondsen.

Recordoptimisme onder particulieren én fondsen
Op het plaatje hieronder zien we dat fondsen nog nooit zo weinig cash aanhielden als nu.

Dit alles terwijl duidelijk is dat de opbrengsten van alle investeringen in AI voorlopig zwaar tegenvallen én dat directieleden van vooral techbedrijven voor miljarden dollars aan eigen aandelen aan het verkopen zijn.

Tegelijk zien we dat de Amerikaanse beurs nu een recordpercentage van 70% van de wereldindex behelst, terwijl Big Tech op zijn beurt een recordhoog deel van de Amerikaanse indices vormt én dat de dollar zwaar overgewaardeerd is.

Als beleggers Big Tech gaan mijden…
Door de daling van vooral Big Tech-aandelen stijgt de kans dat beleggers de grote peperdure techaandelen gaan mijden en dus een andere bestemming voor hun geld gaan zoeken.

Voor écht grote koersstijgingen in goud-, zilver- en andere grondstofaandelen helpt het enorm als beleggers (net als in de jaren ’00) hun vertrouwen in Big Tech-aandelen een beetje verliezen.

Ook moest ik deze hele week sterk denken aan een interview met financieel historicus Russell Napier, dat ik zondag las.

Mijd S&P500 en Nasdaq. Mijd obligaties.
Napier verwacht een grote structurele verandering, waarbij bijvoorbeeld pensioenfondsen (verplicht) méér in nationale aandelen en obligaties beleggen, terwijl er uiteraard sprake is van financiële repressie (rente lager dan inflatie).

Want dat is de manier voor landen om hun staatsschuld financierbaar te houden én de koers van hun valuta tegenover de dollar te beschermen.

Honderden miljarden dollars zullen daardoor uit de VS wegvloeien en koersen van vooral (staats)obligaties, de grote techaandelen én de dollar komen onder druk te staan.

Napier adviseert dan ook om vooral niet in obligaties en de S&P500 of Nasdaq100 te belegen, maar juist in kleinere, goedkope, tot nu toe vrijwel genegeerde aandelen te beleggen.

En vooral om méér goud aan te houden, want goud is het ideale alternatief voor staatsobligaties (en de spaarrekening).

Perfect scenario
Dit alles geeft een perfect scenario voor de nu ongekend goedkope goudaandelen.

Vorige maand liet ik u al zien hoe enorm hard winsten van goudproducenten in het derde kwartaal stegen én waarom ze dit kwartaal stevig verder stijgen.

Als beleggers straks (net als in de jaren ’00) hun techaandelen inruilen voor goedkopere value-aandelen, knallen koersen pas écht hard omhoog!

Drie belachelijk goedkope goudaandelen
In ons “Goudaandelen Groei Rapport” vindt u drie aandelen van snel groeiende goudproducenten.

Hun winsten schieten omhoog als gevolg van snel stijgende productie én de fors gestegen goudprijs.

Deze aandelen koop je nu voor de absolute spotprijs van gemiddeld 6,8 keer de voor komend jaar verwachte winst!

Hebben alles in huis om de komende jaren het allerhardst in koers te stijgen.

De bullmarkt in goud is nog maar net begonnen!
Bestel hier het “Goudaandelen Groei Rapport”