Absurd ECB-beleid garandeert nieuwe crisis

Gisteren weer een ECB-meeting. Draghi maakte bekend dat de ECB vanaf oktober nog slechts €15 miljard per maand aan geld print, maar dat de rente zeker tot na de zomer van 2019 op 0% blijft.

Op de grafiek in de tweet hieronder ziet u de ECB-rente in de jaren voor de kredietcrisis. Die was rond 4%.

 

ECB blijft stimuleren ondanks jarenlange economische groei
Draghi blijft volle bak de economie stimuleren, terwijl we op de grafiek hieronder zien dat de euro-economie al sinds eind 2013 aan het groeien is.

Draghi is de euro-variant van Trump
Laat dit even inzinken. Bedenk even hoe absurd dit is.

Ondanks dat de economie al jarenlang groeit nog steeds 0% rente. Sterker nog, de ECB belooft de rente op 0% te houden. Nog een heel jaar lang!

Terwijl Trump de Amerikaanse economie over de kling aan het jagen is, doet Draghi hetzelfde met de economieën van de sterkere eurolanden.

Forse kritiek van Wellink
Als je erover nadenkt, dan weet je dat dit een absurde situatie is. Vandaag uitte voormalig DNB-directeur Wellink alvast forse kritiek op de ECB.

Vooral door de gevolgen van jarenlang 0% rente is het niet de vraag óf een nieuwe crisis uitbreekt, maar wanneer. Aldus Wellink.

De belangrijkste vraag
Door de vele problemen in opkomende landen en door de sluimerende handelsoorlog kan een recessie zich in een exportgedreven economie als de eurozone sneller aandienen dan menigeen nu verwacht.

Wat gaat of wat kan de ECB doen zodra een recessie zich aandient?

De rente is al 0%. Het enige wat overblijft is dus geld printen. Nog veel meer geld printen dan ze tot nu toe heeft gedaan.

Wat Ray Dalio gisteren vertelde over de Amerikaanse economie, geldt dus net zo goed voor de Europese.

Enorme hoeveelheid geld printen om de waarde van de euro te doen dalen.

De realiteit begint door te dringen
Vorige week vertelde ik u in dit artikel dat zodra de realiteit bij beleggers doordringt, ze massaal richting goud en zilver zullen vluchten.

De berichten waar ik u gisteren over vertelde, helpen om die realiteit te laten doordringen. Maar ook waarschuwingen van ex-centrale bankiers als Wellink helpen daarbij.

Nog een paar van dit soort berichten en de stijging wordt definitief ingezet.

Profiteer maximaal
Als TopAandelen-abonnee gaat u daar maximaal van profiteren.

Zodra de koersgrafieken van de door ons geselecteerde goud- en zilveraandelen ons een koopsignaal geven, sturen we u dat toe als gratis extra goud- en zilvertip.

Vorige maand vertelde ik u al waarom goud op termijn naar $16.000 kan stijgen. Gaat de Fed (en de ECB) weer massaal geld printen (en dat gaan ze), dan kan de goudprijs nog veel verder stijgen.

De potentiële koerswinsten op onze goud- en zilveraandelen zijn daarom zelfs fors hoger dan 1000%. Klik hier om TopAandelen-abonnee te worden!

 

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media:

Facebook  
Twitter  
WhatsApp  
Google+  
LinkedIn  
Email  
Addthis