Als je naar het grotere plaatje kijkt…

De $1300 weerstand voor de goudprijs is een taaie. Maar hoe taaier de weerstand, hoe groter de stijging zodra die is doorbroken.

De goudprijs noteert dus nog onder de $1300. Maar de index voor goudaandelen liep gisteren alvast op de stijging van de goudprijs vooruit. Een positief teken!

Zie de grafiek hieronder.

Als je echter naar zo’n korte termijn grafiek kijkt, dan loop je het risico dat je het grotere geheel uit het oog verliest.

Goud nu net zo goedkoop als in 2000
Op de onderstaande grafiek zien we de goudprijs in relatie tot de S&P-500 index. Vanaf 1980.

De laatste keer dat goud zo goedkoop was in relatie tot de S&P-500 index, was in het jaar 2000.

2000 Kopen. 2011 Winst nemen. 2017 Kopen.
In de tien jaren die volgden, kreeg de beurs twee enorme dalingen te verwerken, terwijl de goudprijs steeg van $300 naar $1900. Goudaandelen stegen nog veel harder in koers.

Als je bovenstaande grafiek bekijkt, dan weet je direct dat we in 2011 winst hadden moeten nemen (had ik deze grafiek toen maar gezien!).

Maar je weet ook direct dat de beurs nu duur is, dus rijp voor een daling. En dat goud nu ongekend goedkoop is. Dus rijp voor een forse, jarenlange stijging.

Vandaag een EXTRA GOUDTIP
Vorige week vertelde ik u al dat we extra goud- en zilvertips zouden gaan uitsturen, zodra de goudaandelenindex omhoog uit haar wedge zou breken.

Vandaag sturen we onze TopAandelen-abonnees een eerste EXTRA GOUDTIP. Van een goudaandeel waarvan de koersgrafiek er super positief uit ziet.

Als de huidige trend zich (zoals wij verwachten) nu voortzet, dan sturen we de komende dagen/weken meer extra tips uit.

Zo gaat u als TopAandelen-abonnee volle bak profiteren van de snelle, forse koersstijgingen die er voor goud- en zilveraandelen aan zitten te komen.

Profiteer van onze EXTRA GOUD- en ZILVERTIPS!
Klik hier om snel TopAandelen-abonnee te worden.