Dit blies mij van mijn sokken!

Het was mij de afgelopen tijd al opgevallen dat discussies over hoe broeikasgassen te verminderen zich de laatste tijd vooral richtten op het negatieve effect van steenkoolcentrales.

Dat terwijl de afgelopen jaren vooral kernenergie de gebeten hond was.

Gisteren zag ik een filmpje dat mij volledig van mijn sokken blies. Een TED-presentatie van klimaatactivist Michael Shellenberger, wiens mening over kernenergie 180 graden is gedraaid.

Van anti-kernenergie naar pro-kernenergie
Shellenberger spendeerde een deel van zijn leven aan het protesteren tegen kerncentrales. Maar ziet kernenergie nu als DE oplossing voor het klimaatprobleem.

Ik wist wel dat kernenergie een deel van de oplossing is, maar Schellenberger komt met feiten waar ook ik mij tot nu toe totaal niet van bewust was.

Shellenberger bleef dus niet in zijn gelijk hangen, maar nam de moeite om zich écht te verdiepen in de materie. Dwong zichzelf om naar de feiten te kijken.

Groten landen investeren nu volop in kernenergie
In Europa is kernenergie nog steeds een taboe. Maar andere grote landen investeren er volop in.

  • China’s vorige maand gepresenteerde vijfjarenplan bevat de bouw van 8 nieuwe kerncentrales per jaar voor de komende 5 jaar.

  • India heeft enorme problemen met stroomvoorziening én met luchtvervuiling in grote steden. De regering Modi wil de komende jaren maar liefst 70 nieuwe kerncentrales bouwen.

  • De VS heeft 2 nieuwe kerncentrales in aanbouw en heeft er 14 op de tekentafel liggen.

  • Rusland heeft 7 nieuwe kerncentrales in aanbouw en heeft er 26 op de tekentafel liggen.

  • Japan is haar in 2011 op non-actief gezette kerncentrales langzaam maar zeker weer aan het heropstarten.
  • Wereldwijd zijn er op dit moment 56 nieuwe kerncentrales in aanbouw en liggen er 160 op de tekentafel.

Er gaat meer uranium nodig zijn. Maar er is een probleempje…
Door al die nieuwe kerncentrales gaat de vraag naar uranium stijgen. Fors stijgen. Waardoor er meer uraniummijnen nodig zullen zijn.

De uraniumprijs ligt als gevolg van Fukushima echter nog steeds fors onder het niveau dat uraniumproducenten nodig hebben om winstgevend in nieuwe mijnen te kunnen investeren.

Jaarlijkse productie daalt fors
Omdat uraniumproducenten de afgelopen jaren zwaar te lijden hadden onder de ongekend lage uraniumprijs, daalde de productie de afgelopen drie jaar zeer fors.

Wat gaat de komende jaren gebeuren?

De uraniumprijs moet eerst stijgen van de huidige $25 tot boven $70 per pond.

Pas dan wordt het voor uraniumproducenten weer interessant om te investeren in nieuwe mijnen.

En dán gaat het nog 7 tot 10 jaar duren voordat nieuwe mijnen gebouwd zijn. Voordat ze daadwerkelijk uranium kunnen leveren aan al die nieuwe kerncentrales.

Het tekort aan uranium gaat de komende tien jaar gigantisch zijn. Waardoor de uraniumprijs ongekend hard zal stijgen.

Koersstijgingen van 3.000 tot 10.000 procent
Tijdens de vorige bull-markt (2001-2007) zagen we koersstijgingen van 3.000 tot zelfs 10.000 procent.

Maar de situatie op de uranium-markt is (vooral door Fukushima) nu veel extremer dan in 2001. Waardoor de komende bull markt ook veel heviger gaat zijn. Waardoor er zelfs nóg grotere koerswinsten te behalen zijn.

Alleen deze week!
Voor ons uraniumrapport selecteerden we voor u de vier beste uranium-aandelen. Aandelen met een ongelofelijk hoog koerspotentieel.

Dit soort rapporten sturen we normaal gezien alleen naar onze TopAandelen-jaarabonnees, als onderdeel van de bijbehorende VIP-behandeling.

Deze week geven we u echter de kans om het los te bestellen. Als de huidige koerstrend doorzet, dan kan dit wel eens de allerlaatste kans zijn om maximaal van deze enorme bull-markt te profiteren.

Dit is de kans van je leven!
Als u het rapport nog niet in uw bezit hebt, dan is dit voor u een enorme kans om de komende jaren onvoorstelbare koerswinsten te behalen.

Alleen deze week als los rapport beschikbaar!
Bestel hier het unieke uraniumrapport
.

 

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media:

Facebook  
Twitter  
WhatsApp  
Google+  
LinkedIn  
Email  
Addthis