Drie mooie koerswinsten

Deze week stuurden we onze TopAandelen klanten maar liefst drie keer een verkoopsignaal. En daarmee haalden we winsten van 39%, 47% en 103% binnen.

Het frappante is echter dat het alle drie aandelen betrof van bedrijven die minder goed hebben gepresteerd dan op het moment van selectie nog werd verwacht. Ofwel, ondanks dat deze bedrijven niet aan de toenmalige verwachtingen hebben voldaan, haalden we tóch mooie koerswinsten binnen.

Margin of Safety
Hoe is zoiets mogelijk? Ik hoor het u denken. Welnu, het is eigenlijk heel simpel. Het probleem bij het selecteren van aandelen is dat je het moet doen met de informatie die op dat moment ter beschikking is. En daar komt nog eens bij dat we nu eenmaal niet in de toekomst kunnen kijken.

We moeten er dus rekening mee houden dat het bedrijf de toekomstverwachtingen niet zal waarmaken. Daarom is het belangrijk om bij het selecteren van aandelen een “margin of safety” aan te brengen. Dat doe je in eerste instantie door alleen goedkope aandelen te selecteren, dus aandelen met een lage koers winst verhouding.

EBAY zes jaar later
Kijk, als je een populair groei-aandeel aankoopt voor bijvoorbeeld 40 keer de jaarwinst, dan moet je maar hopen dat het bedrijf aan de torenhoge verwachtingen blijft voldoen. Blijkt in de toekomst dat het bedrijf toch minder hard groeit, dan knalt de koers ongenadig hard omlaag zonder kans op herstel. Kijk naar EBAY dat eind 2004 een razend populair groei-aandeel was. Iemand die het aandeel toen kocht, kijkt ruim zes jaar later nog steeds tegen 40% koersverlies aan. En dat terwijl het bedrijf EBAY altijd goed is blijven presteren.

Een beetje geduld, hoge koerswinsten
Met TopAandelen zoeken we daarom altijd naar spotgoedkope aandelen van financieel sterke, zeer goed presterende bedrijven. Want als een bedrijf financieel sterk is, dan kan je een onverhoopte koersdaling zonder zorgen uitzitten.

Zelfs als een bedrijf minder presteert dan verwacht, kan je toch koerswinsten van 39%, 47% en 103% realiseren. En als het bedrijf wél volgens verwachting presteert, dan zijn er met een beetje geduld véél hogere koerswinsten te rapen.

Beleg alleen in spotgoedkope aandelen
Beleg vanaf nu ook alleen nog in spotgoedkope aandelen van financieel sterke, goed presterende bedrijven. Meldt u zich hier aan voor een abonnement op TopAandelen.