Een dijk van een koopsignaal

Ik hoop dat u iets hebt opgestoken van mijn artikel van gisteren. Het is in ieder geval écht opvallend hoe primitief beleggers kunnen reageren op nieuwsberichten.

Hoe een koers plotseling stijgt of daalt op basis van nieuws dat feitelijk geen nieuws is.

Belangrijk is om je niet te laten vangen door dat soort korte termijn koersbewegingen. Sterker nog, als je rustig toekijkt en constateert dat bijvoorbeeld de goudprijs daalt op basis van zo’n onzin-bericht, dan kan je er juist van profiteren.

RSI geeft koopsignaal
De goudprijs heeft dus een correctie ingezet. Hieronder de koersgrafiek van de Amex Gold Bugs Index (HUI-X), ofwel de goudaandelenindex. We zien op deze weekgrafiek dat het de hoogste tijd werd voor een serieuze correctie.

De vraag is uiteraard hoe lang zo’n correctie duurt. Dat weet je nooit. Timing is het moeilijkste, zo niet meest onmogelijke onderdeel van beleggen.

Prachtig moment
Op het plaatje hierboven zien we echter dat de RSI aangeeft dat de goudaandelenindex nu zwaar oversold staat (RSI lager dan 30 is oversold, lager dan 15 is zwaar oversold).

Een oversold-signaal binnen een stijgende koerstrend is een prachtig moment om goudaandelen aan- of bij te kopen. Een dijk van een koopsignaal.

Ideaal dus om te profiteren van ons nieuwe goudaandeel!

Nooit eerder zag ik een goudaandeel met zóveel koerspotentieel!
Bestel hier het nieuwe “Super Rendement Rapport”