Enorme tekorten = onvermijdbare prijsstijging

Het rapport dat we vorige maand als extra service naar onze TopAandelen abonnees stuurden, gaat over twee grondstoffen. Twee edelmetalen zelfs. Platinum en palladium.

 

Deze beide edelmetalen worden gebruikt als juwelen en voor allerlei industriële doeleinden. Maar voor het grootste deel zijn ze onmisbaar om de uitstoot uit onze auto’s te beperken. De katalysator onder onze auto bevat platinum of palladium.

En daar zit de crux.

Want terwijl er toch al te weinig platinum en palladium beschikbaar is, verhogen landen als de EU en China hun milieu-eisen voor auto’s. Waardoor per nieuw geproduceerde auto meer platinum of palladium nodig is.

Afgelopen jaar werd van beide grondstoffen veel te weinig geproduceerd om aan de steeds stijgende vraag te voldoen. Zie voor platinum de tabel hieronder.

Vorig jaar 605.000 ounces tekort. En dit jaar zal het tekort volgens onderzoeksburo Johnson Mattey zelfs verdubbelen tot ruim 1,2 miljoen ounces.

Want ondanks de crisis bij ons, zijn autoverkopen wereldwijd blijven stijgen. En dat zal de komende jaren zeker niet veranderen. Logisch als je weet dat in China slechts 1 op de 10 inwoners een auto bezit.

Forse prijsstijging is onvermijdbaar
Door stijgende autoverkopen én steeds strengere milieu-eisen, zal de vraag naar platinum en palladium de komende jaren nóg sneller oplopen. Terwijl het aanbod beperkt is.

En dus kan je als belegger ongelofelijk hard profiteren van deze onvermijdbare ontwikkeling.

Drie prachtaandelen
Voor ons extra rapport selecteerden we drie aandelen waarmee je volgens ons op de meest ideale manier kunt profiteren van de aankomende prijsstijging.

Dit rapport krijg je zomaar gratis bij een abonnement op TopAandelen!
Mis deze unieke kans niet. Meldt u hier snel aan.