Goudprijs klaar voor snelle, forse stijging

Een paar weken geleden vertelde ik u al dat het heel normaal zou zijn als de goudprijs zou corrigeren naar $1270. Dat is de afgelopen weken gebeurd.

Daarom even een update.

We kijken eerst even naar de koersgrafiek.

Hier zien we dat de trend perfect stijgend is, dat daarnaast de Moneystream indicator stijgend is én dat de RSI zéér zwaar oversold staat.

Een beter scenario voor een nieuwe stijging kan je niet bedenken.

Grote kans op Short Squeeze.
Dat beeld wordt nog extra versterkt door onderstaand plaatje, waarin we het aantal short posities in GLD, ofwel de goud-ETF zien.

De afgelopen weken zijn traders agressief short gegaan op de goudprijs, waardoor het totaal aan short posities nu het hoogste van de afgelopen twee jaar is.

Het kenmerk van een short positie is dat je die weer moet sluiten. Om een short positie te sluiten moet je een kooporder plaatsen.

De kans op een short squeeze, een scenario waarbij beleggers in grote getale moeten kopen om hun short posities te sluiten, is nu dan ook hoger dan ooit in de afgelopen twee jaar.

Grote kans op snelle, forse stijging
We zien dus een mooie koersgrafiek, een dijk van een oversold signaal én een zeer grote kans op een short squeeze.

De goudprijs kan de komende weken in snel tempo door de $1400 breken!

De drie goudaandelen die we in augustus als extra tips naar onze TopAandelen-abonnees toestuurden, hielden afgelopen maand trouwens opvallend goed stand.

Klaar dus om volop te profiteren van de nieuwe stijging!

Meeprofiteren van deze extra tips?
Word dan snel TopAandelen-abonnee!