Het begin van een 15-jarige bloeiperiode

Ik wil het vandaag met u hebben over een ontwikkeling die ongekende kansen biedt. Een trend die nu al aan de gang is én waar u nog jarenlang van kunt profiteren.

De Amerikaanse huizenmarkt is bijna zeven jaar na het uitbreken van de crisis volop in herstel. Amerikanen kopen weer huizen en huizenprijzen stijgen weer.

Het plaatje hieronder dat ik vorige week in de Financial Times tegenkwam, schetst daarvan al een zeer goed beeld.

Aan de rechterkant zien we dat de Amerikanen weer volop huizen kopen, terwijl we aan de linkerkant kunnen zien dat huizenprijzen het afgelopen jaar met 5% zijn gestegen.

Stijgend aantal nieuwe woningen
En op het plaatje hieronder zien we dat ook het aantal nieuwbouwwoningen aan het stijgen is. Een paar jaar geleden werden op jaarbasis minder dan 300.000 nieuwe woningen gebouwd. Nu ruim 500.000.

En juist dáár wordt het voor ons beleggers razend interessant. Want ondanks het herstel, is het aantal nieuwe woningen nog héél veel lager dan de 1,4 miljoen woningen die in 2005 werden gebouwd.

Dit is wat DE expert zegt
DE grote expert op het gebied van de Amerikaanse woningmarkt is John Burns. Die man kent de woningmarkt tot in iedere uithoek van de VS als zijn broekzak.

John Burns schreef vorige maand op zijn website dat de Amerikaanse woningmarkt aan het begin staat van een 15-jarige bloeiperiode. Dat de komende jaren meer dan 1,5 miljoen woningen per jaar moeten worden gebouwd om aan de fors stijgende vraag te voldoen.

Dat zijn jaarlijks zelfs méér nieuwe huizen dan toen de Amerikaanse huizenmarkt in 2005 haar vorige top bereikte!

Trends waar je absoluut van moet profiteren
Dit soort trends, beste lezer, zijn de krenten in de pap. Dit zijn trends waar je absoluut van moet profiteren!

Want zelfs als John Burns maar voor de helft gelijk krijgt, zijn er óngelofelijke winsten te behalen. Zie dit artikel.