Het is belangrijk om hierop te letten!

Ik heb u vorige week uitgebreid verteld waarom grondstoffen en grondstofaandelen de komende jaren fors in koers kunnen stijgen.

Als je de voor mij allerbelangrijkste grafiek van het jaar bekijkt, dan weet je dat aandelen nu gemiddeld duur zijn en grondstoffen juist historisch goedkoop.

Het is nu daarom ideaal om ook in goud- en zilveraandelen te beleggen. Maar het zou een zéér slecht idee zijn om zomaar eender welke goud- of zilveraandelen te kopen.

Veel goudproducenten kampen met forse schulden
Gisteren kwam ik onderstaande tweet tegen.

Die vertelde dat veel van de aandelen uit de Amex Gold Bugs Index van bedrijven zijn die zwaar in de schulden zitten.

Beleg alléén in aandelen van financieel sterke bedrijven
De grafiek uit de tweet laat het duidelijk zien. Veel goudproducenten zitten in de schulden. Het is dan ook zéér onverstandig om zomaar eender welk goud- of zilveraandeel aan te kopen.

Het is enorm belangrijk dat je alleen in goud- en zilveraandelen belegt van bedrijven die er financieel goed voor staan. Wiens tastbare bezittingen fors hoger zijn dan de schulden.

Minder risico. Meer koerspotentieel.
Ten eerste loop je minder risico. Je weet dat je het aandeel van een financieel sterke goudproducent rustig vast kunt houden, mocht de goudprijs onverhoopt dalen. Een financieel sterk bedrijf overleeft dat met gemak.

Ten tweede is het koerspotentieel fors hoger. Een financieel sterke goudproducent heeft in goede tijden meer geld om te investeren in nieuwe goudmijnen en/of om kleinere producenten op te kopen.

Kan dus meer investeren in groei.

Ruim $4 miljard aan eigen vermogen
De gratis extra tip die we deze maand aan ons “Super Rendement Rapport” hebben toegevoegd, is bijvoorbeeld van een goudproducent die $8,5 miljard aan tastbare bezittingen heeft, waar $4,3 miljard aan schulden tegenover staan.

Heeft dus twee keer zoveel tastbare bezittingen als schulden. Bovenop de unieke combinatie van eigenschappen waar ik u vorige week al over vertelde, weet je hierdoor dat dit bedrijf méér dan genoeg geld heeft om te investeringen in nieuwe mijnen en/of in overnames.

Dat zorgt ervoor dat het aandeel alleen maar méér koerspotentieel heeft.

Zo profiteer je van de beste, financieel sterkste aandelen
Voor onze TopAandelen service gaan we de koersgrafieken van alle grondstoffen zeer goed in de gaten houden.

Zodra we voor een bepaalde grondstof (zoals uranium, goud, zilver) een stijgende trend zien, zoeken we voor u het beste aandeel om daarvan te profiteren.

Daarbij weet je dat je alléén belegt in aandelen van bedrijven die fors méér tastbare bezittingen hebben dan schulden. Dat je dus alléén in aandelen van financieel sterke bedrijven belegt.

Zo profiteert u als TopAandelen-abonnee maximaal van jarenlange forse koersstijgingen van grondstofaandelen.
Klik hier om TopAandelen-abonnee te worden!

 

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media:

Facebook  
Twitter  
WhatsApp  
Google+  
LinkedIn  
Email  
Addthis