Het koerspotentieel is nog veel hoger dan 1000%

Dit weekend heb ik een paar uitgebreide analyses gelezen die mij deden bedenken dat het misschien wel een goed idee is om nu direct zwaar in te zetten op goud en zilver.

Goud (en zilver) is een van de weinige beleggingen die op dit moment zwaar ondergewaardeerd is en rijp is voor een ongelofelijke koersstijging.

Bij goud zien we nu hetzelfde als bij de beurs begin 2003 en begin 2009, als bij goud in 2000, als bij olie in 1999 en eind 2015, als bij de Nederlandse huizenmarkt in 2013 etc.

Een enorme kans om te beleggen in iets waarin op dit moment niemand geïnteresseerd is.

Laten we eerst even naar de korte termijn kijken.

Enorme short squeeze op komst
Het plaatje hieronder heb ik u al eerder laten zien. Speculanten (witte lijn) zijn nu nóg negatiever over goud dan ze eind 2015 waren. Terwijl de commerciële partijen (groene lijn) nóg optimistischer zijn dan toen.

Dat is voor de korte termijn een indicatie dat we aan de rand staan van een enorme short squeeze.

Ofwel een situatie waarin de goudprijs fors stijgt, en waarbij die stijging wordt versterkt door het feit dat speculanten gedwongen worden om hun short posities te sluiten, dus kooporders in te leggen.

Een nóg sterkere indicatie is dat het sentiment nu zelfs negatiever is dan eind 2015, terwijl de goudprijs bijna 15% hoger noteert dan toen.

Voor de langere termijn ziet het er nog beter uit. Véél beter zelfs.

Fed veel te traag met renteverhogingen
Op de grafiek hieronder zien we dat de Fed de rente weliswaar heeft verhoogd naar 1,9% maar dat inflatie (rode lijn) inmiddels is gestegen naar 2,9%.

Dat terwijl de Fed’s eigen New York Fed Inflation Gauge ons vertelt dat inflatie de komende maanden verder zal stijgen naar 3,3%.

De Fed is weliswaar de rente aan het verhogen, maar die verhogingen zijn bij lange na niet genoeg om inflatie in te dammen.

Positief voor goud.

Trump wil dat de Fed stopt met renteverhogingen
Dan hebben we nog het fenomeen Trump. Hij hielp het lange termijn perspectief voor goud al enorm door het Amerikaanse begrotingstekort en de staatsschuld hard omhoog te jagen.

En gisteren liet hij voor de tweede keer in een maand tijd weten dat hij ontevreden is met de Fed.

Terwijl de grafiek hierboven duidelijk vertelt dat de Fed te traag is met het verhogen van de rente, vindt Trump dat de Fed juist moet stoppen met het verhogen van de rente.

Daarnaast gaf hij aan dat andere landen (China, Eurozone) hun valuta omlaag manipuleren en dat de VS daar slachtoffer van is.

Trump wil een lagere dollar.

Trump jaagt Amerikaanse economie over de kling
Trump zal de druk op de Fed alleen maar verder opvoeren. Zodra de economie richting recessie gaat, zal hij de schuld voor 100% bij Fed-baas Powell leggen. En Powell weet dat.

Geeft de Fed toe aan deze druk, dan zal het gat tussen de Fed-rente en inflatie alleen maar verder stijgen.

Stijgende inflatie. Stijgend begrotingstekort. Stijgende staatsschuld. Trump is bezig de Amerikaanse economie over de kling te jagen.

Ongelofelijk positief voor goud.

Goud kan naar ruim $16.000
De jaren 70 was de vorige periode van massaal geld printen en stijgende inflatie. In die periode steeg de goudprijs uiteindelijk naar een hoogtepunt van $825.

Op dat hoogtepunt werd 100% van de schulden op de balans van de Fed gedekt door goud.

Op dit moment is dat dekkingspercentage slechts 7%. Waardoor 93% van de Fed’s schulden wordt gedekt door (loze) papieren beloftes.

Zodra de angst toeslaat…
De geschiedenis leert ons dat zodra beleggers in de stress schieten, zodra de angst voor inflatie en/of over het financiële systeem toeneemt, dat het dekkingspercentage in rap tempo tot boven 50% stijgt.

Alleen dat zou al een goudprijs van ruim $8.000 betekenen.

Gaan we richting een situatie zoals in de jaren ’70 (toen schulden trouwens véél lager waren dan nu), dan kunnen we zomaar een herhaling krijgen van wat we in 1980 zagen.

In dat geval gaat goud richting ruim $16.000.

Véél meer dan 1000% koerspotentieel
Ik vertelde u al vaker dat goud- en zilveraandelen op termijn meer dan 1000% koerspotentieel hebben.

Toen de goudprijs in de eerste helft van 2016 steeg van $1050 naar $1350, steeg de koers van het gemiddelde goudaandeel met bijna 200%.

U kunt het rekensommetje zelf wel maken. Als de goudprijs écht begint te stijgen, dan stijgen de koersen van goud- en zilveraandelen met veel meer dan 1000%.

Wij staan op scherp. U ook?
Met onze TopAandelen-strategie staan we in ieder geval op scherp. We bekijken dagelijks de koersgrafieken van ieder goud- en zilveraandeel dat we hebben geselecteerd.

Zodra we de ommekeer waarnemen, slaan we toe. Gaan we extra goud- en zilvertips naar onze TopAandelen-abonnees sturen.

Met die extra tips gaan we óngelofelijk veel geld verdienen.
Wij staan op scherp. U ook?
Klik hier om ook TopAandelen-abonnee te worden!

 

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media:

Facebook  
Twitter  
WhatsApp  
Google+  
LinkedIn  
Email  
Addthis