Laat de meute links liggen!

Ik heb u de afgelopen maanden al vaak verteld dat de beurs als geheel zwaar overgewaardeerd is.

Ondanks dat ontdekten we voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” drie supergoedkope aandelen van fantastisch presterende bedrijven.

Hoe kan dat?

De meute belegt massaal in ETFs
Het eerste antwoord op die vraag is dat er ongeveer 6.000 aandelen aan de Amerikaanse beurs genoteerd staan. Als je lang genoeg grondig zoekt, dan vind je altijd wel één of enkele pareltjes.

Maar het tweede, belangrijkste antwoord vinden we onder meer in onderstaande grafiek.

Er wordt massaal in ETFs belegd. En dan vooral index-ETFs.

“Beurs blijft toch wel stijgen”
Mensen kopen gewoon een index-ETF die een beursindex volgt, want dan behaal je zonder dat je hoeft na te denken een goed rendement. Want de beurs blijft toch wel stijgen, en het is nog lekker goedkoop ook.

Index beleggen kan een goed idee zijn. Maar niet als iedereen het doet. Want zodra de beurs een daling inzet, en iedereen wil verkopen, dan hebben die ETFs een dijk van een liquiditeitsprobleem.

Allemaal in dezelfde groep veel te dure aandelen
Het andere gevolg van dit massale kuddegedrag is dat de hele meute in dezelfde groep veelal (zwaar) overgewaardeerde aandelen belegt. En dat die aandelen daarom alleen maar nóg duurder worden.

Daar komt nog eens bij dat professionele fondsbeheerders óók massaal in diezelfde aandelen beleggen, bang als ze zijn om slechter te presteren dan de beursindex.

Dat gaat allemaal goed. Tot de dag dat het fout gaat. En dan gaat het ook écht fout.

Ze laten de pareltjes liggen
Omdat de hele meute zonder na te denken in dezelfde groep aandelen belegt, negeren ze andere aandelen van vaak fantastisch presterende bedrijven.

Die pareltjes zijn soms ook nog ongekend goedkoop.

Dát soort spotgoedkope aandelen van supergoed presterende bedrijven selecteren wij met héél veel plezier voor ons “Super Rendement Rapport”.

Wilt u met de meute mee beleggen?
Of wilt u toch liever met gezond verstand beleggen?
Als u dat laatste wilt, dan is TopAandelen voor u de juiste strategie.
Klik hier om abonnee te worden!