Stijgende kans op stagflatie

Het belangrijkste nieuws van dit jaar kwam gisteren. Trump nodigde CEO’s van Amerikaanse staal- en aluminiumbedrijven uit in het Witte Huis en kondigde forse importheffingen op staal (25%) en aluminium (10%) aan.

Dat Trump niet blij is met hoe vooral de Chinezen al 17 jaar lang WTO-handelsafspraken systematisch aan hun laars lappen, is zéér begrijpelijk.

Dat hij daar maatregelen tegen wil nemen, is ook zeer begrijpelijk.

Als je product plotseling 25% duurder wordt
Maar zoals het Trump betaamt, stormt hij direct als een dronken olifant door de porseleinkast. Gelijk importheffingen op staal en aluminium uit ALLE landen.

De impact hiervan is simpel. Als Hoogovens vanuit IJmuiden staal naar de VS exporteert, dan zal dat straks 25% duurder zijn voor haar Amerikaanse klanten.

Met als gevolg dat die klanten hun heil ergens anders gaan zoeken, dat Hoogovens omzet verliest, mensen moet ontslaan etc.

Stijgende prijzen. Stagnerende economie.
Op de tweet hieronder zien we de waarschijnlijke gevolgen van Trumps maatregelen.

Dat prijzen zullen stijgen (inflatie) staat zo ongeveer wel vast. Daarnaast is de kans op stagnerende handel, dus stagnerende economie zeer groot.

Omdat de EU en Canada al hebben aangekondigd dat ze terug zullen slaan, stijgt ook hier de kans op stijgende inflatie in combinatie met stagnerende economie.

Stagflatie dus. Ideaal scenario voor goud.

Ik keek er dan ook heel raar van op dat de goudprijs kort na dit nieuws daalde. Nadien bleek echter dat meer beleggers dezelfde conclusie trokken als in bovenstaande tweet.

Waarna de daling werd omgezet in een stijging.

De fiscale maatregelen van Trump werken inflatie toch al in de hand. Met deze handelsmaatregelen doet hij daar nog een schepje bovenop.

Kans op enorme koersstijgingen nu levensgroot
De kans dat beleggers hun aandacht definitief afwenden van ETF’s en FANG-aandelen, en richting onder meer goud en zilver gaan, is nu levensgroot.

De kans dat de koersen van goud- en zilveraandelen de komende tijd ongekend hard stijgen, is daarmee ook levensgroot.

Wij houden de koersgrafieken scherp in de gaten. We verwachten de komende tijd extra goud- en zilvertips uit te gaan sturen.

Als TopAandelen-abonnee gaat u maximaal meeprofiteren.
Klik hier om abonnee te worden!

 

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media:

Facebook  
Twitter  
WhatsApp  
Google+  
LinkedIn  
Email  
Addthis