Terwijl nieuwe productie wordt belemmerd…

Het is ronduit fascinerend om te zien hoe steeds meer factoren wijzen op een snel stijgende olieprijs in de komende 12 tot 24 maanden.

Gisteren vertelde ik u al over Bidens beleid dat Amerikaanse olie- én gasproducenten zwaar ontmoedigt om te investeren in nieuwe bronnen.

Tegelijk zien we dat de meeste OPEC-landen minder olie produceren dan ze volgens hun onderlinge afspraken mogen produceren.

Dalende productie
En we hebben alle reden om te verwachten dat Russische olie- en gasproductie de komende jaren fors zal dalen. Zie onderstaande tweet.

En dan hebben we het nog niet eens over de gevolgen van de EU-ban op Russische olie, die vanaf 5 december zal gelden.

Vraag blijft stijgen
Terwijl nieuwe productie op allerlei manieren wordt belemmerd, voorspelt OPEC dat de vraag naar olie nog de komende 20 jaar zal stijgen.

Voor de wat kortere termijn verwacht OPEC dat de vraag zelfs met 9 miljoen vaten zal stijgen naar 105,5 miljoen vaten per dag in 2025.

Die stijgende vraag wordt uiteraard vooral gedreven door opkomende landen wiens economieën de komende jaren snel groeien (denk aan India).

Tegelijk waarschuwt OPEC dat de energiecrisis zal verergeren als gevolg van veel te lage investeringen in nieuwe olie- en gasvelden.

Alles wijst op een fors stijgende olieprijs in de komende jaren.

Drie extra olietips!
Met onze TopAandelen service spelen we op deze ontwikkeling in.

Afgelopen maand stuurden we onze TopAandelen-abonnees al drie extra olietips.

Als nieuwe TopAandelen-abonnee ontvangt u al deze extra tips helemaal gratis bij het ingaan van uw abonnement.

Profiteer van snel stijgende olieprijs!
Klik hier om snel TopAandelen-abonnee te worden