Van alle kanten aangevallen

Paul Tudor Jones is een wereldberoemde belegger die maar zelden in de publiciteit treedt. Vorige week gaf hij echter een interview.

Hij had een interessante vergelijking voor de situatie waarin de nieuwe Fed-baas zich sinds zijn aantreden bevindt.

Tudor Jones vergeleek Powells situatie met de onmogelijke situatie waarin General George Custer zich tijdens de voor Amerikanen mythische Battle of the Little Bighorn in 1876 bevond.

Tijdens die slag werd Custer gedwongen een heuvel op te vluchten, van waar hij van alle kanten vijandige krijgers zag komen. Met als gevolg dat Custer niet alleen de slag verloor, maar ook zijn leven.

Vergelijkbare situatie
De nieuwe Fed-baas Powell bevindt zich volgens Paul Tudor Jones in een vergelijkbare situatie. Hij ziet van alle kanten gevaarlijke legers op zich afkomen.

Aan de linkerkant van het slagveld ziet hij het leger van de beurs, die nog nooit zo hard is gestegen in relatie tot de reële economie. De beurs heeft zich tot nu toe goed gedragen, maar in februari zagen we een voorproefje van paniek.

Problemen komen van alle kanten tegelijk
Als hij voor zich uit kijkt, dan ziet hij het leger van bedrijfsschulden, die ook nooit eerder zo hoog waren in relatie tot de economie. Stijgende rente zorgt voor grote problemen bij de vele bedrijven die zich zwaar in de schulden hebben gestoken.

Daar tussenin trouwens nog een leger van studentenleningen, credit-card schulden en autoleningen, die ook grote problemen gaan veroorzaken bij stijgende rente.

En als Powell naar rechts kijkt, dan ziet hij een leger valutakrijgers op zich afkomen, die de hegemonie van de dollar als wereldmunt willen breken en de renminbi ervoor in de plaats willen.

Terugtrekken is enige optie. Maar…
De enige keuze die Powell nog over lijkt te hebben is zich terugtrekken. Ofwel stoppen met renteverhogingen, en de rente eventueel weer terug te verlagen.

Maar dan kijkt hij achterom en ziet hij het leger van politici (Trump voorop) die de economie stimuleren door het begrotingstekort enorm omhoog te jagen en die inflatie nog verder gaan aanwakkeren met hun plan voor importheffingen.

Het leger politici wakkert inflatie nog eens extra aan, waardoor Powell de rente juist weer niet kan verlagen.

Keuze uit twee kwaden
Zodra Powell het ene probleem wil oplossen, wordt het andere probleem alleen maar groter.

Gaat hij door met renteverhogingen, dan kan hij niet alleen een recessie, maar ook een depressie veroorzaken. Doet hij dat echter niet, dan zal inflatie fors stijgen.

Powell heeft een keuze uit twee kwaden. Hij kan het onmogelijk goed doen. Hoe graag hij dat misschien ook mocht willen.

Grondstoffen. Goud. Zilver.
De kans is 99,99% dat Powell kiest voor inflatie. Want het alternatief is dat hij van Trump, de media én de gehele Amerikaanse bevolking de schuld krijgt van een zware recessie of zelfs een deflatoire depressie.

Daarom steekt Paul Tudor Jones zijn geld nu in grondstoffen, waaronder vooral ook fysiek goud en zilver.

We gaan richting een tijd waarin je fysiek goud en zilver niet koopt als belegging, maar als garantie voor veiligheid. Zelf heb ik deze week nog zilver bijgekocht. Ik koop fysiek goud en zilver bij deze aanbieders.

Koersen goud- en zilveraandelen gaan richting stratosfeer
Nog positiever gaat dit allemaal zijn voor goud- en zilveraandelen. Want daarvan stijgen de koersen tijdens een bull markt véél harder.

De kans dat de koersen van goud- en zilveraandelen de komende jaren tot onvoorstelbare hoogten stijgen, is dan ook levensgroot.

Wij houden de koersgrafieken scherp in de gaten. We verwachten de komende tijd extra goud- en zilvertips uit te gaan sturen.

Als TopAandelen-abonnee gaat u maximaal meeprofiteren.
Klik hier om abonnee te worden!

 

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media:

Facebook  
Twitter  
WhatsApp  
Google+  
LinkedIn  
Email  
Addthis