We gaan wat veranderingen aanbrengen

Dit jaar hebben we voor onze TopAandelen strategie een aantal keren een verkoopsignaal uitgestuurd voor aandelen die op papier nog goedkoop leken.

Bijvoorbeeld voor huizenbouwer Toll Brothers, dat we in januari voor $48 verkochten nadat we diverse signalen zagen dat de huizenmarkt over haar top was.

Op de koersgrafiek hierboven zien we dat de koers sindsdien met 25% is gedaald. Door op tijd te verkopen hadden we op dit aandeel dus een mooie 65% koerswinst.

Koerswinst had veel hoger kunnen zijn
Dat had echter veel meer kunnen zijn. Als we het eerder hadden gekocht.

Een cyclisch aandeel lijkt goedkoop als de koers haar top heeft bereikt.
En lijkt juist enorm duur als de koers haar bodem heeft bereikt.

Dit soort aandelen moet je selecteren als het in de bedrijfstak een tijd lang slecht is gegaan. Als niemand nog winst maakt. Als beleggers er geen interesse in hebben.

Voor onze TopAandelen strategie gaan we vanaf nu ook aandelen selecteren die duur lijken, maar in werkelijkheid juist goedkoop zijn.

Kopen als een aandeel duur lijkt
Als het een tijd lang slecht is gegaan in een bepaalde bedrijfstak, dan gaan we analyseren welk bedrijf het sterkste door zo’n slechte periode heen is gekomen.

Dat aandeel gaan we dan selecteren, ondanks dat het op dat moment duur lijkt.

Een aandeel als Toll Brothers gaan we weer selecteren als straks de Amerikaanse economie in recessie zit, de huizenmarkt op zijn gat ligt, Toll niet of nauwelijks nog winst maakt en de koers nog veel verder is gedaald.

Zodra we dan de eerste tekenen van toekomstig herstel zien, moeten we dit aandeel kopen. Gaan we véél meer winst maken dan de hierboven vermelde 65%.

Eerder kopen = hogere koerswinsten
Door cyclische aandelen te selecteren bij de eerste tekenen van verbetering in hun bedrijfstak, haal je dus veel grotere koerswinsten.

Eerder in de cyclus kopen = grotere koerswinsten

Precies dat gaan we met onze TopAandelen-service vaker doen.

Welke sectoren zijn nu interssant?
Vanuit dat oogpunt zijn nu vooral goud-, zilver- en uraniumaandelen interessant.

Vorige week vertelde ik u in dit artikel al dat niemand nog interesse heeft in goud en zilver, terwijl de voorwaarden voor een forse stijging juist alleen maar sterker worden.

Voor uraniumaandelen geldt dat we in de vroege fase van een langjarige bull markt lijken te zijn aanbeland. De stealth fase waarin koersen gestaag stijgen zonder dat iemand op die aandelen let.

Ideale aandelen om nu aan te kopen.

Twee bonus rapporten
Als nieuwe TopAandelen-abonnee krijgt u direct twee bonus rapporten met daarin onze favoriete goud-, zilver- en uraniumaandelen toegestuurd.

Uiteraard selecteren we voor u ook iedere maand spotgoedkope aandelen van recessiebestendige bedrijven zoals waarover ik u dinsdag nog vertelde.

En in de toekomst zullen we vaker aandelen selecteren uit bedrijfstakken die moeilijke jaren achter de rug hebben, maar klaar zijn voor herstel. Aandelen die op papier duur lijken, maar in werkelijkheid juist enorm goedkoop zijn.

Iedere maand als eerste ons “Super Rendement Rapport” ontvangen?
Klik dan hier om snel TopAandelen-abonnee te worden!

 

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media:

Facebook  
Twitter  
WhatsApp  
Google+  
LinkedIn  
Email  
Addthis