We komen steeds dichterbij…

Vorige week vertelde ik u in dit artikel nog over de discussie die in het wereldje van centrale bankiers wordt gevoerd over de wenselijkheid van hogere inflatie.

Ze willen de huidige inflatiedoelstelling van 2% verhogen naar 3% of zelfs 4%.

Het is de enige manier om enorm gestegen schulden in sneller tempo te doen wegsmelten.

Duitse inflatie naar 2,3%
Op de tweet hieronder zien we alvast dat de ECB haar zin krijgt. In Duitsland steeg inflatie afgelopen maand “onverwacht” naar 2,3%.

Inflatie stijgt enerzijds door de stijgende olieprijs. Maar anderzijds vooral door de steeds groter wordende druk op bedrijven om de lonen te verhogen.

Economische groei aan het afzwakken
Dat terwijl de economische groei definitief over haar piek heen lijkt te zijn. Op onderstaande tweet zien we dat de industriële sector steeds minder optimistisch wordt over de toekomst.

In de tweet zien we dat vooral Spanje en Italië het gemiddelde omlaag drukken. Maar ook in Duitsland daalde de PMI naar het laagste niveau in twee jaar.

Richting stagflatie?
Dit lijkt sterk op een stagnerende economie in combinatie met stijgende inflatie. Ofwel een ontwikkeling richting stagflatie.

Bedenk daarbij even dat dit gebeurt nadat de ECB jarenlang ongekende hoeveelheden geld heeft geprint én terwijl de rente nog steeds 0% is.

Dat dit dus gebeurt terwijl de ECB de economie al jarenlang volpompt met stimulerende middelen.

Nachtmerrie voor ECB
Een ontwikkeling richting stagflatie betekent dat de ECB volledig klem zit. Als Draghi de rente verhoogt, drukt hij de euro-economie definitief richting recessie. Doet Draghi niets dan stijgt inflatie verder.

Doe daar de problemen met Brexit en Italië bij, en we gaan richting een scenario dat een ware nachtmerrie voor de ECB is.

We komen steeds dichterbij
De vorige week vermelde positieve media-aandacht voor goud, Draghi die stijgende inflatie ziet opdoemen, de discussie onder centrale bankiers over het verhogen van hun inflatiedoelstelling, de problemen met Italië en Brexit, stijgende inflatie + afnemende groei in de eurozone.

We komen steeds dichter bij een situatie waarin de werkelijkheid definitief bij beleggers doordringt. Een situatie waarin ze massaal richting goud en zilver gaan vluchten.

Vooral bij stagflatie vluchten beleggers massaal richting goud en zilver!

Profiteer maximaal
Als TopAandelen-abonnee gaat u daar maximaal van profiteren.

Zodra de koersgrafieken van de door ons geselecteerde goud- en zilveraandelen ons een koopsignaal geven, sturen we u dat toe als gratis extra goud- en zilvertip.

In dit artikel vertelde ik u al waarom goud op termijn naar $16.000 kan stijgen.

Koersen gaan veel meer dan 1000% stijgen
Als centrale banken hun inflatiedoelstelling verhogen (en veel andere keuzes hebben ze niet), als ze straks weer massaal geld gaan printen, dan zal de goudprijs nog veel verder stijgen.

De potentiële koerswinsten op onze goud- en zilveraandelen zijn daarom zelfs fors hoger dan 1000%. Klik hier om TopAandelen-abonnee te worden!

 

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media:

Facebook  
Twitter  
WhatsApp  
Google+  
LinkedIn  
Email  
Addthis