Wie geeft aan dat het niet net zo zal gaan?

Naar aanleiding van dit artikel van dinsdag en dit artikel van gisteren, ontving ik onderstaande vraag van een trouwe lezer.

——————————–
Beste Jack,

Zulke mails over de stijgingskans voor goud kregen we ook massaal in 2008! Geef het verschil eens aan waarom het nu wel zo zou moeten zijn en toen niet, erna stortte de hele goud en zilverprijs in, incl. de mijnbouw.

Het zilver stond toen rond de 40 en goud op ruim 1990, maar goed nu een stuk lager, maar wie geeft aan dat het niet net zo zal gaan?
———————————

Mijn antwoord
De schuldenberg wereldwijd is sinds 2008 alleen maar groter geworden. Sinds 2008 hebben centrale banken ongekende hoeveelheden geld geprint en zijn daar nu nog steeds mee bezig.

Daarbij zijn centrale banken nu verplicht om de rente op staatsobligaties laag te houden omdat anders de rentekosten voor veel landen niet meer op te brengen zijn, waardoor je nu al zeker weet dat ze nog véél meer geld gaan printen.

Als je naar de goudprijs kijkt, dan is het beter om te kijken vanaf het jaar 2001/2002, want toen begonnen landen in de westerse wereld hun economische groei te realiseren door het massaal maken van schulden.

Goud steeg van $250 in 2002 naar $1920 in 2011. Dat de goudprijs tijdens een langjarige bull markt met 50% kan dalen, was al eerder bewezen en daar schreef ik in 2013 al dit artikel over.

De daling van de goudprijs van de afgelopen jaren (okt11 tot dec15) is wat ons betreft dan ook niets anders dan een tijdelijke correctie binnen een langjarige bull markt.

Nu we die correctie hebben gehad, wetende dat politici en centrale bankiers de problemen sinds 2008 alleen maar groter hebben gemaakt, is er wat mij betreft alleen maar méér reden om zeer positief te zijn over goud en zilver.

Wat u zou kunnen doen is de zaak eens omdraaien.

Hoeveel vertrouwen heb je in de koopkracht van de euro, wetende dat Mario Draghi al twee jaar lang iedere maand 60 miljard nieuwe euro’s print, en wetende dat een fors aantal Europese banken er nog steeds dramatisch slecht voor staat?


Einde antwoord—

Centrale banken gaan nog véél meer geld printen
Voordat de crisis uitbrak kon niemand zich voorstellen dat de ECB ooit zou overgaan tot geld printen. Laat staan €60 miljard per maand. Nu kijkt niemand er meer van op.

Als centrale banken nu stoppen met geld printen en de rente verhogen, dan zal de economie direct in een diepe recessie duiken. Met daar bovenop een bankencrisis én een eurocrisis.

Juist dát willen ze tegen iedere prijs voorkomen.

Mijn overtuiging is daarom dat centrale banken de komende jaren nog véél meer geld zullen printen. Dat de goudprijs daarom nog véél hoger zal gaan dan de door Jim Rickards berekende $10.000 per ounce.

Alleen dit weekend nog!
Ik liet u vorige week vrijdag al zien hoe hard de koersen van goud- en zilveraandelen profiteren van een stijgende goudprijs.

Duizenden procenten koerswinst liggen letterlijk voor het oprapen. Je doet het volgende:

    • Je koopt de aandelen van de vier fantastisch presterende bedrijven uit ons goud/zilverrapport.
    • Je wacht rustig tot de grote massa zich op goud- en zilveraandelen stort.
    • Zodra de gekte over een paar jaar compleet is, begin je winst te nemen.
      (wij sturen u dan uiteraard een signaal)

Zo eenvoudig is het!
U kunt dit unieke rapport alleen dit weekend nog bestellen.
Bestel daarom snel dit unieke goud/zilverrapport!