Wie zijn de schuldeisers?

In dit artikel vertelde ik u gisteren hoe belangrijk het is om voor wat betreft de economische toestand je focus op de lange termijn te houden. En dat dit feitelijk heel gemakkelijk is als je kijkt naar één simpel cijfer.

Ik geef u hieronder nog een keer de krantenkop met de waarschuwing die het IMF deze week de wereld in stuurde.

In haar rapport waarschuwt het IMF dat een volgende wereldwijde crisis zal uitbreken als regeringen geen stevige maatregelen nemen om deze enorme schuldenberg te doen dalen.

Banken, pensioenfondsen, levensverzekeraars
Al die schulden zijn grotendeels gemaakt door overheden en bedrijven wereldwijd. Maar wie zijn eigenlijk de schuldeisers?

Het zijn voor een groot deel banken, pensioenfondsen en levensverzekeraars die al dat geld hebben uitgeleend. Grotendeels door te beleggen in staatsobligaties en bedrijfsobligaties.

Gisteren vertelde ik u al dat het onmogelijk is om die enorme schuld op de normale manier te doen dalen. Want als iedereen nu gaat besparen en schulden gaat aflossen, dan krijg je niet alleen een diepe recessie, maar ook volksopstanden.

De enige uitweg is dus om inflatie te doen stijgen.

Als inflatie stijgt, dan wordt de schuldenlast voor iedereen die (tegen vaste rente) een schuld heeft, kleiner. Daarom willen centrale banken het liefst 3% tot 4% inflatie.

Spaarders en gepensioneerden zijn de klos
Maar het gaat ten koste van de schuldeisers. Dus van spaarders, mensen met een pensioen en mensen met een levensverzekering. Die zien de koopkrachtwaarde van hun spaargeld, pensioen, levensverzekering achteruit lopen.

Als u dus een spaarrekening, een pensioenregeling en/of een levensverzekering hebt, dan bent u het slachtoffer van al dat geld printen.

Daarom is het zo belangrijk om een deel van je spaargeld in fysiek goud en/of zilver te hebben. Daarmee beschermt u uw financiële toekomst.

Als winnaar uit de crisis
En als je als winnaar uit deze periode wilt komen, dan beleg je het beste een deel van je geld in goud- en zilveraandelen.

Als je het rekenvoorbeeld in dit artikel bekijkt, dan weet je direct dat de koersen van goud- en zilveraandelen de komende jaren nog véél harder zullen stijgen dan de goudprijs.

Duizenden procenten!
Klik hier om te profiteren van onze extra goud- en zilvertips.