Zo oneindig hoog is het koerspotentieel!

Vorige week vertelde ik u over het zéér veelbelovende zilveraandeel dat we voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” ontdekten.

Vandaag maken we even een “achterkant van een sigarendoos” berekening van hoe hoog het koerspotentieel voor dit aandeel is.

Kijk even mee!

Ik vertelde u al dat dit bedrijf drie grote zilverprojecten heeft, met in totaal al 150 miljoen ounces aan zilverreserves.

7,5 miljoen per jaar
Hoewel het bedrijf verwacht nog veel meer zilver te ontdekken, gaan we voor het gemak even uit van die 150 miljoen ounces.

Als de toekomstige zilvermijnen een gemiddelde levensduur van 20 jaar hebben, dan heeft dit bedrijf straks een jaarproductie van ongeveer 7,5 miljoen ounces.

De gemiddelde kostprijs voor het produceren van zilver is $12,30 per ounce.

Hoewel dit bedrijf open-pit mijnen gaat bouwen (veel lagere investering en veel lagere operationele kosten), nemen we voor het gemak even aan dat deze kostprijs ook voor ons aandeel zal gelden.

1038% op basis van huidige zilverprijs
Op basis van de huidige zilverprijs van $26,30 zal dit bedrijf straks $79 miljoen winst per jaar maken (na aftrek 25% winstbelasting).

De huidige beurswaarde van het bedrijf is $125 miljoen.

Als beleggers straks het beursgemiddelde van 18 keer de jaarwinst betalen voor dit aandeel, dan kom je uit op een beurswaarde van bijna $1422 miljoen.

Dat is maar liefst 1038% hoger dan de huidige beurswaarde.

Bij zilverprijs van $35 stijgt koerspotentieel naar…
In de tweet hieronder zien we dat de experts van Sprott Asset Management verwachten dat zilver komend jaar naar $35 zal stijgen.

Maken we dezelfde berekening op basis van een $35 zilverprijs, dan komen we uit op een koerspotentieel van 1739%.

En stijgt zilver daarna richtiing de in bovenstaande tweet vermelde $47, dan komen we uit op een koerspotentieel van 2711%.

De berekening bij een zilverprijs van $119 laat ik maar even achterwege!

Eén ding weten we zeker
Zoals ik bovenaan dit artikel al aangaf, is dit een grove berekening.

Er zijn veel nu nog onbekende variabelen die ervoor kunnen zorgen dat het koerspotentieel straks omlaag (maar ook omhoog!) moet worden bijgesteld.

Eén ding weten we echter zeker.

Het koerspotentieel is oneindig hoog!
Bestel snel het nieuwe “Super Rendement Rapport”