Iedere maandagochtend sturen we u een nieuwsbrief met daarin vijf interessante berichten die we de week voordien op X zijn tegengekomen.
1. Franse puinhoop
In de eurozone zijn de afspraken om het begrotingstekort onder 3% én om de staatsschuld onder 60% van het BBP te houden de allerbelangrijkste.
Onder meer Frankrijk lapt die afspraak al sinds de invoering van de euro stelselmatig aan zijn laars.
De discussies over het omlaag brengen van het begrotingstekort zijn vooral fictief, want in werkelijkheid komt nooit iets van de Franse plannen terecht.
Je zou als Nederland niet in een muntunie moeten willen zitten met landen die zo’n puinhoop maken van hun overheidsfinanciën.
Omdat we daar nu eenmaal wél in zitten is bescherming van koopkracht tegen de steeds zwakker wordende euro in onze ogen extra belangrijk.
Bij Holland Gold ontvang je €25 korting op je eerste aankoop, terwijl je daar ook op een gemakkelijke manier maandelijks goud en/of zilver kunt sparen.
Klik hier om daarvan te profiteren!
2. Supercomputers en kernenergie
Dit weekend maakte Microsoft bekend dat het $80 miljard gaat investeren in de bouw van nieuwe datacenters.
$80 miljard. Dit jaar.
Dat geeft een idee van hoe hard dit groeit, en hoe gigantisch de hoeveelheid benodigde elektriciteit gaat zijn om al die datacenters aan de gang te houden.
Hieronder zien we dat er nu datacenters komen die per stuk een gigawatt aan elektriciteit verbruiken.
Wat betekent dat een grote 1000MW kernreactor nodig gaat zijn om één datacenter van elektriciteit te voorzien.
Zoals het Forbes-artikel al aangeeft, zijn kernenergie en de nieuwe supercomputers een perfecte match.
Het tekort aan uranium zal de komende tien jaar veel harder groeien dan ik in mijn artikel van donderdag al liet zien.
Met het wel zéér unieke uraniumaandeel waarover ik u vorige week vertelde, ga je de komende tijd dubbel zo hard profiteren van de bullmarkt in uranium.
Klik hier om dat artikel nog even te lezen!
3. Een muur van te herfinancieren schulden
Toen Covid in 2020 toesloeg, daalde de rente op de Amerikaanse obligatiemarkt direct richting 0%.
Veel Amerikaanse bedrijven gebruikten die lage rente om schulden aan te gaan, die meestal een looptijd van vijf jaar hadden.
Dit jaar moeten die bedrijven hun schulden herfinancieren, maar dan tegen een véél hogere rente.
Waardoor veel bedrijven dit jaar in financiële problemen kunnen komen.
Dit is één van de sectoren waar ik vrijdag naar verwees, die in grote problemen gaat komen als de rente de komende tijd niet fors omlaag gaat.
Dat kan alleen als de Federal Reserve eerst stopt met QT, en vervolgens weer geld gaat printen om daarmee obligaties op te kopen.
Zoals ik u donderdag al vertelde, gaan goud en andere hard assets hierdoor als een turbo omhoog worden gestuwd.
Lees hier nog even mijn artikel van vrijdag!
4. Als de VS in een recessie komt…
Dinsdag liet ik u zien dat niet alleen centrale banken, maar ook beleggings- en pensioenfondsen hun vertrouwen in (staats)obligaties beginnen te verliezen.
Na vier jaar verlies lijden, zien steeds meer van dat soort 60/40-fondsen goud als het ideale alternatief voor de 40% die ze normaal in obligaties hebben zitten.
In de clip hieronder waarschuwt Luke Gromen dat als de VS in een recessie terechtkomt, werkelijk niemand nog Amerikaanse staatsobligaties wil.
Bedenk even voor hoeveel honderden, zelfs duizenden miljarden dollars fondsbeheerders dan een alternatief moeten zoeken.
Zoals Luke Gromen aangeeft, zal in die situatie de centrale bank nog de enige koper zijn.
Mijn gedachte is dan dat de Fed ervoor gaat zorgen dat er geen recessie komt door de geldpers op tijd aan te zetten.
Dat zorgt echter voor structureel te hoge inflatie, waardoor fondsen ook zullen wegvluchten uit staatsobligaties, richting goud.
Lees hier nog even mijn artikel van dinsdag!
5. Druk op ECB stijgt
Mede door de belabberde situatie waarin de Europese industrie is beland, zien we in de financiële media steeds meer de roep om actie van de ECB.
Ik zag in de FT een artikel waarin economen de ECB oproepen om méér te stimuleren, net als in het Bloomberg-artikel hieronder.
Hoe langer de euro-economie blijft kwakkelen, des te harder stijgt de druk op de ECB om de rente verder te verlagen en de geldpers weer aan te zetten.
De ECB zal dit jaar de rente verder verlagen en weer geld gaan printen om de economie te stimuleren.
Ook dit is negatief voor obligaties, maar positief voor aandelen, crypto en vooral hard assets als goud en zilver en grondstoffen als uranium en koper.
Als laatste nog even dit…
Waarom veel succesvolle politici zulke schaamteloze leugenaars zijn…
Dit unieke cadeau moet je absoluut uitpakken!
Onlangs vertelde ik u al over het wel zéér unieke uraniumaandeel dat we voor ons splinternieuwe "Super Rendement Rapport" ontdekten.
Waarbij sprake is van een onvoorstelbare situatie die je als belegger vrijwel nooit tegenkomt.
Een aandeel van een bedrijf dat diverse veelbelovende uraniumprojecten bezat, maar heeft verkocht in ruil voor cash en/of pakketten aandelen.
Het bezit pakketten aandelen in zes beursgenoteerde uraniumbedrijven, die stuk voor stuk een enorm koerspotentieel hebben.
Daarbovenop heeft het nog een pakket aan verkregen opties en nog één veelbelovend uraniumproject dat ook gaat worden verkocht.
Het unieke is dat de beurswaarde van alléén de zes aandelenpakketten (per 3 januari) al 70% hoger is dan de koers van dit aandeel.
Stijgen de koersen van deze zes aandelen de komende jaren met gemiddeld 500% (onze absolute minimumverwachting), dan stijgt de koers van dit aandeel met meer dan 1000%.
Dan hebben we de potentiële opbrengsten van de verkregen optiepakketten en van de verkoop van het hierboven genoemde project nog niet eens meegerekend!
Door deze enorme korting is het koerspotentieel meer dan dubbel zo hoog als het gemiddelde uraniumaandeel.
Dit is dan ook een zeldzaam cadeau dat we krijgen doordat beleggers de afgelopen tijd hebben zitten slapen.
Dit unieke cadeau moet je absoluut uitpakken!
Bestel hier het nieuwe "Super Rendement Rapport"