Iedere maandagochtend sturen we u een nieuwsbrief met daarin vijf interessante berichten die we de week voordien op Twitter zijn tegengekomen.
1. Schokkend cijfer
De Nederlandse media besteedden er nauwelijks aandacht aan, maar vorige week maakte het CBS bekend dat de industriële productie in april maar liefst 12% lager was dan vorige jaar.
De grootste daling sinds 2009.
Ik vond dit cijfer zó schokkend dat ik me zelfs begon af te vragen of ze bij het CBS niet een rekenfoutje hebben gemaakt.
Een 12% lagere productie betekent fors lagere omzetten en wegsmeltende winsten, waardoor industriële bedrijven fors in hun kosten gaan snijden.
In het eerste kwartaal kromp de Nederlandse economie, terwijl de gehele Eurozone (dankzij Duitsland) al officieel in een recessie belandde.
Dit cijfer doet vermoeden dat Nederland dit kwartaal in een recessie belandt.
2. Ruim $2000 miljard
In de VS is het begrotingstekort in de afgelopen twaalf maanden gestegen naar $2,1 biljoen, ofwel $2100 miljard.
De Amerikaanse overheid gaf de afgelopen twaalf maanden dus $2100 miljard méér uit dan ze aan belastinginkomsten ontving.
Da’s bijna $6300 méér overheidsschuld per Amerikaans burger. In één jaar tijd.
Vooral nu de rente hoog is, weet je dat deze situatie onhoudbaar is.
Het geeft echter ook aan dat een inflatie hoger dan 2% hard nodig is om de staatsschuld als % van het BBP te doen dalen.
En het laat zien waarom wat ik u donderdag vertelde onontkoombaar is.
De Federal Reserve moet binnenkort de rente fors verlagen en moet binnenkort opnieuw massaal geld printen.
Gevolg: Dalend vertrouwen in Fed en dollar. Enorme stijging goud en zilver.
3. Nu willen ze wél in kernenergie beleggen
Twee weken geleden vertelde ik u al dat uraniumaandelen een stevige stijging hebben ingezet door een nieuwe pro-kernenergie wet voor het uitrollen van een VLOOT kleine kerncentrales.
Omdat Amerikanen de neiging hebben om de VS als de wereld te zien, doet dit nieuws juist Amerikaanse beleggers beseffen dat kernenergie een écht belangrijke rol gaat spelen.
De tweet hieronder laat goed zien hoe radicaal de houding van fondsbeheerders tegenover kernenergie aan het veranderen is.
Parnassus Investments beheert $42 miljard en had in 1984 besloten om niet langer te beleggen in aan kernenergie gerelateerde aandelen.
Nu geeft Parnassus aan dat kernenergie een belangrijke rol speelt in de strijd tegen klimaatverandering en willen ze daar wél in beleggen.
Het komende jaar stromen miljarden dollars richting de piepkleine uraniumsector, waardoor koersen ongekend hard omhoog knallen.
Deze maand stuurden we onze TopAandelen-abonnees al diverse extra uraniumtips toe.
Als nieuwe abonnee ontvangt u deze extra tips helemaal gratis bij het ingaan van uw abonnement.
Klik hier om ook TopAandelen-abonnee te worden!
4. Oplopende werkloosheid
Politici, economen en analisten die erop wijzen dat het nog steeds goed gaat met de economie wijzen altijd naar de krappe arbeidsmarkt.
Maar werkloosheid loopt altijd pas écht op als de economie al lang en breed in een recessie zit.
Hoewel werkloosheid in de VS nog steeds zeer laag is, steeg het aantal aanvragen voor nieuwe werkloosheidsuitkeringen vorige week naar 261.000.
Is daarmee al fors hoger dan het pré-Covid gemiddelde van 218.000.
Daar komt bij dat er in de VS sprake is van een stille credit crunch, waarbij het aantal faillissementen van grote bedrijven ongemerkt, maar fors stijgt.
Door het stijgende aantal faillissementen staat het nu al zowat vast dat de komende maanden fors meer Amerikanen werkloos raken.
Waardoor de economie extra onder druk komt én het Amerikaanse begrotingstekort extra hard stijgt.
Waardoor de Federal Reserve straks de rente extra hard moet verlagen en extra veel geld gaat moeten printen om staatsschuld op te kopen.
5. Stevig stijgende trend
Hierboven laat ik u al zien waarom het vertrouwen in overheid, centrale banken en papiergeld de komende tijd fors zal dalen.
Met als gevolg een enorme stijging van goud en zilver.
Omdat we als beleggers te veel geneigd zijn om naar dagelijkse bewegingen te kijken, hebben we vaak de neiging om het grote plaatje uit het oog te verliezen.
De tweet hieronder laat bijvoorbeeld zien dat goud in een stevig stijgende lange termijn trend zit tegenover een mandje van wereldmunten.
Voor wat betreft goud tegenover de dollar liet ik u vorige week al de vergelijking met 2019 zien, die aangeeft dat een uitbraak boven $2050 op handen is.
Ook liet ik u zien dat goudaandelen nu historisch goedkoop zijn tegenover de goudprijs.
Waardoor goudaandelen bij de komende uitbraak extra hard in koers zullen stijgen.
Alle seinen voor enorme koersstijgingen staan nu op groen.
Lees hier nog even mijn artikel van dinsdag!
Als laatste nog even dit…
Amerikaanse economie in een notendop.
Zij kunnen hun benen nu op tafel leggen!
Dinsdag vertelde ik u al over het unieke goudroyalty-aandeel dat we voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” ontdekten.
Van een superwinstgevend, dividend uitkerend bedrijf dat royalty’s ontvangt over 29 goud en zilver producerende mijnen.
Heeft daarnaast investeringen in maar liefst 200 goud- en zilverprojecten die in de exploratie- of ontwikkelingsfase zitten.
Wat u misschien niet weet, is dat zo’n royaltybedrijf bestaat uit een klein team van experts die investeringen zoeken en deals maken, en wat administratieve krachten.
Ofwel, superlage vaste kosten.
Daarnaast weten ze nu al zeker dat ze voor vele jaren een percentage van de opbrengst over die 29 mijnen ontvangen.
En dat ieder van de 200 mijnen die de komende jaren in productie gaan, een nieuwe jarenlange stroom inkomsten zal opleveren.
Zonder dat ze daarvoor nog iets hoeven doen!
Hoewel deze experts blijven zoeken naar goede deals, kunnen ze in principe hun benen nu languit op tafel leggen, en de komende jaren niets meer doen.
De productie waarover dit bedrijf royalty’s ontvangt zal de komende jaren sowieso fors stijgen, terwijl ook de goudprijs fors zal stijgen.
Steeg al van 33.000 ounces in 2017 naar 85.000 in 2022, en zal de komende paar jaar doorstijgen naar 140.000 ounces.
Waardoor je als belegger profiteert van fors stijgende productie én een stijgende goudprijs.
Tel daar de 200 mijnen die de komende jaren nog in productie gaan bij, en je weet dat het koerspotentieel ongelofelijk hoog is.
Superlaag risico. Enorm koerspotentieel.
Bestel hier het nieuwe “Super Rendement Rapport”!