Iedere maandagochtend sturen we u een nieuwsbrief met daarin vijf interessante berichten die we de week voordien op Twitter zijn tegengekomen.
1. Banenrapport en manipulatie
Vrijdagochtend kon je zélfs in de Telegraaf lezen dat een slecht banenrapport zou kunnen leiden tot forse beursdalingen.
Het ‘jobs report’ was niet goed, maar in relatie tot vorige maanden verre van schokkend.
Toen ik het rapport verder inkeek, bekroop mij het gevoel dat grote partijen misschien bewust een negatieve reactie in gang hebben gezet.
Dit om de Fed te overtuigen dat Wall Street niet bepaald positief is over de economie, zodat ze de rente met 0,5% verlaagt en stopt met Quantitative Tightening (QT).
Dat gevoel werd sterker toen ik zaterdag las dat het rapport vooraf gelekt is en er vooraf plotseling grote volumes call-opties op de VIX werden verhandeld.
Want bij een sterk stijgende VIX gooien fondsen als een Pavlov-reactie alles in de verkoop om de gemiddelde volalitiliteit van hun eigen portefeuille te verlagen.
Feit is dat de rente volgende week met 0,25% of met 0,5% omlaag gaat en dat QT wordt gereduceerd of stopgezet.
Waardoor er meer liquiditeit richting economie en financiële markten zal vloeien.
2. Gevaar voor deflatie
Liquiditeit is de allerbelangrijkste brandstof voor financiële markten.
Nadat China vanochtend bekendmaakte dat inflatie slechts 0,6% bedraagt, terwijl producentenprijzen zelfs 1,8% zijn gedaald, stijgt daar de angst voor deflatie.
Want deflatie is desastreus als je tot je nek in de schulden zit.
Hieronder we dan ook dat de voormalige gouverneur van de Chinese centrale bank aangeeft dat de economie nu serieus moet worden gestimuleerd.
De overheid moet stimuleren en de centrale bank moet dit faciliteren door de rente te verlagen en de geldpers te laten draaien, aldus ex-gouverneur Yi Gang.
De kans is dan ook levensgroot dat China haar economie de komende tijd serieus gaat stimuleren, dus fors meer liquiditeit in het financiële systeem gaat pompen.
Wat leidt tot stijgende uitgaven, stijgende vraag naar grondstoffen, een stijgende goudprijs en stijgende grondstofprijzen.
3. Verbazingwekkende gemakzucht
Vorige maand verlaagde Kazatomprom haar productieverwachting voor 2025 met maar liefst 17%, terwijl ook die voor 2026 lager uitvalt.
Beleggers hadden echter geen oog voor het enorme uraniumtekort dat hierdoor ontstaat, waardoor koersen stevig zijn gedaald.
Op het WNA-symposium vorige week in London verbaasde de Kazatomprom-directie zich erover dat ook westerse eigenaren van kerncentrales zich daar totaal niet druk om maken.
Ze zijn verbazingwekkend gemakzuchtig en lijken nog steeds te denken dat Kazatomprom haar productie gemakkelijk alsnog kan verhogen.
Binnenkort zal het besef doordringen dat ze pro-actief uranium moeten gaan inkopen als ze hun kerncentrales aan de gang willen houden.
Daar komt bovenop dat uraniumaandelen komend jaar mee gaan profiteren van alle liquiditeit die de PBOC, de Fed en de ECB in de markt gaat pompen.
Donderdag vertelde ik u al over een superbelegger die juist deze periode gebruikt om uraniumaandelen bij te kopen.
Klik hier om dat artikel nog even te lezen!
4. Dringende nood aan groei en investeringen
Hierboven liet ik u al zien dat we mogen verwachten dat de Amerikaanse én de Chinese centrale bank komend jaar veel liquiditeit in de markt gaan pompen.
Van die andere grote centrale bank, de ECB, mogen we hetzelfde verwachten.
Vorige week gaf het Italiaanse ECB-directielid Piero Cipollone aan dat Europa nu dringend behoefte heeft aan investeringen en groei.
Ofwel, het wordt hoog tijd dat de ECB de stagnerende euro-economie weer gaat stimuleren.
Alles bij elkaar mogen we verwachten dat ’s werelds drie grootste centrale banken de komende twaalf maanden volop zullen stimuleren.
De komende weken kunnen nog roerig zijn, maar als je ook maar iéts verder vooruitkijkt, dan zie je een strak blauwe hemel voor goud, zilver, uranium, koper en andere grondstoffen.
5. Goudaankopen in stroomversnelling
De centrale bank van ’s werelds grootste land (qua bevolking) en snelst groeiende grote economie kocht dit jaar al 45 ton goud.
Zoals onderstaande tweet laat zien, is de Reserve Bank of India op weg om dit jaar maar liefst 7,5 keer zoveel goud te kopen als gemiddeld.
Dat zegt alles over het dalende Indiase vertrouwen in de dollar en het huidige financiële systeem.
Zoals ik u vrijdag al vertelde, zijn het nu vooral goudkopende centrale banken en superrijken die de goudprijs omhoog pushen.
Zij begrijpen als eerste dat het in deze geopolitiek en economisch gezien roerige tijden belangrijker dan ooit is om goud te bezitten.
Ze worden straks gevolgd door de grote massa nu langzaam ontwakende (westerse) beleggers en daarna door de nu veelal nog slapende spaarders.
Beleggers en spaarders gaan de goudprijs straks pas écht hard omhoogjagen!
Lees hier nog even mijn artikel van vrijdag
Als laatste nog even dit…
Zwakke politici veroorzaken harde tijden.
Dit bedrijf groeit écht hard!
Dinsdag vertelde ik u al over het unieke uraniumaandeel dat we voor ons splinternieuwe "Super Rendement Rapport" ontdekten.
Daarnaast ontdekten we een spotgoedkoop aandeel van een razendsnel groeiende goudproducent.
Produceert dit jaar 130.000 ounces goud en dat zal stijgen naar 300.000 ounces vanaf de tweede helft van 2025.
Op deze afbeelding zien we dat die jaarproductie vervolgens doorstijgt naar 470.000 ounces vanaf de tweede helft van 2026.
Het unieke is dat deze goudproducent dit jaar al prachtige winst maakt, ondanks dat ze een groot deel van de kosten voor de hierboven genoemde uitbreiding nu al neemt.
Zodra die hele uitbreiding klaar is, zullen hierdoor de kosten per ounce dalen van de huidige $1490 naar slechts $444 per ounce vanaf 2026.
Op basis van de huidige goudprijs stijgt de winst per ounce hierdoor in één klap van $1000 naar ruim $2000 per ounce.
Waardoor de totale winst vanaf 2026 maar liefst 623% hoger zal zijn dan de huidige winst.
Omdat het aandeel nu al zo goedkoop is, en de winst de komende jaren zó hard stijgt, is het koerspotentieel logischerwijs enorm hoog.
Op basis van een goudprijs van $3000 in de komende jaren, berekenden wij 1500% koerspotentieel.
Wij verwachten echter dat goud de komende jaren véél hoger zal stijgen.
Dit unieke aandeel heeft oneindig hoog koerspotentieel!
Bestel hier het nieuwe "Super Rendement Rapport"