Als je 15 maanden geleden goud had gekocht…

Als ik het huidige sentiment rond uranium kijk, dan zie ik grote overeenkomsten met het sentiment rond goud ongeveer 15 maanden geleden.

Terwijl de fundamentele reden om goud te kopen alleen maar sterker werd, daalde goud toen naar iets boven $1800 en was het sentiment ronduit negatief.

Het bleek een ideaal moment om goud (bij) te kopen.

Uraniumaandelen worden sinds mei 2024 door beleggers genegeerd, terwijl de fundamentele reden om erin te beleggen zelfs razendsnel sterker wordt.

Want er wordt nu al veel te weinig uranium geproduceerd, terwijl het ene na het andere land aankondigt (fors) in kernenergie te gaan investeren.

Tekort van bijna 1,3 miljard pond
Op de afbeelding hieronder zien we dat kerncentrales wereldwijd in 2024 maar liefst 27% méér uranium verbruikten dan wereldwijd werd geproduceerd.

En dat er op basis van deze (enkele maanden oude) verwachting van vraag een aanbod tot 2040 een tekort van bijna 1,3 miljard pond wordt opgebouwd.

Er zijn nu 440 kernreactoren actief, terwijl er 65 nieuwe reactoren in aanbouw zijn en er nog eens 86 op de tekentafel liggen.

Daarbovenop komen dan nog de recente aankondigingen van een reeks landen dat ze fors in kernenergie gaan investeren.

India en de VS kondigen forse investering aan
Hieronder laat ik u alleen even de recente aankondigingen van de (naast het al fors investerende China) grootste landen zien.

In de tweet hieronder zien we dat India begin deze maand aankondigt maar liefst 100 GW (dus 100 reactoren van 1000 MW) te gaan bouwen.

En eergisteren plaatste de nieuwe Amerikaanse Minister van Energie Chris Wright onderstaande post op X, waar hij in een tv-interview vertelt dat de VS stevig gaan investeren in kernenergie.

Alléén China’s investeringen zijn al genoeg
Omdat er nu al te weinig uranium wordt geproduceerd, is mijn stelling dat alléén China’s investeringen in kernenergie (10 nieuwe reactoren per jaar) al genoeg zijn voor een enorme bullmarkt in uranium.

Feit is echter dat alle zowat alle grote én kleine landen aangeven stevig te gaan investeren in kernenergie.

Dan hebben we de enorme ontwikkeling rond kleine reactoren (SMR’s) nog niet eens meegerekend.

Omdat een nieuwe uraniummijn ontwikkelen zomaar 10 tot zelfs 15 jaar in beslag neemt, staat het nu al vast dat er tot sowieso 2040 een enorm tekort aan uranium zal zijn.

Met als logisch gevolg dat de prijs door het dak gaat.

Vijf fantastische uraniumaandelen
Om van deze enorme bullmarkt te profiteren, selecteerden we voor u vijf fantastische uraniumaandelen, die een ongelofelijk hoog koerspotentieel hebben.

Tijdens de vorige bullmarkt (2001-2007) noteerden uraniumaandelen koersstijgingen van ruim 2.000% tot zelfs 10.000%.

Deze bullmarkt zal heviger zijn én zal langer aanhouden.

Als u het rapport nog niet in uw bezit hebt, dan is dit voor u een enorme kans om de komende jaren enorme koerswinsten te behalen.
Bestel hier het unieke uraniumrapport.