Verkoopsignaal ANFI

Verkoopsignaal TopAandelen

In het kader van onze TopAandelen service stuurden we onze abonnees vandaag het bericht dat we een verkoopsignaal afgeven voor:

Amira Nature Foods (ANFI)
Dit aandeel hebben we op 24 april 2014 geselecteerd.
Het noteerde toen $17,00. Gisteren zagen we een slotkoers van $9,95.

Totaal onverwacht (maar dat is zoiets altijd) verscheen gisteravond rond acht uur dit vernietigende 39 pagina’s tellende rapport over ANFI.
In het rapport wordt de directie ervan beschuldigd dat het de zaken te rooskleurig heeft voorgesteld. Dat de gerapporteerde omzet dubbel zo hoog is als de daadwerkelijke omzet.

Wij hebben niet de tijd om het hele rapport voor opening van de beurs te lezen en allerlei research te doen om een gegronde mening over deze beschuldigingen te vormen. Maar eigenlijk is dat ook niet nodig. Dit soort beschuldigingen zorgt er vrijwel altijd voor dat het sentiment rond het aandeel nog een tijd lang negatief zal blijven.

Daarom lijkt het ons beter om direct te reageren en het zekere voor het onzekere nemen.

Onmogelijk te voorkomen
Wij dachten ANFI goed te kennen, want we volgen dit bedrijf al bijna twee jaar. En het was (tot gisteren) zelfs één van mijn favoriete aandelen, dat (volgens de gerapporteerde cijfers) alles had wat je je als belegger maar kunt wensen. Ruim een jaar geleden stuurden we voor ANFI nog een verkoopsignaal uit en realiseerden we een koerswinst van ruim 160% in slechts acht maanden tijd.

Met beleggen is het helaas zo dat je slachtoffer kunt worden van (mogelijke) fraude door directies. Als belegger (en dus ook als beleggingsservice) kan je dit soort zaken onmogelijk voorkomen. Je zou dan voor ieder aandeel dat je wilt selecteren ter plaatse de boeken moeten onderzoeken, wat uiteraard onmogelijk is. Het trieste is tegelijk dat we daarvoor ook niet op accountants en toezichthouders kunnen vertrouwen.

Zorg dat je minimaal 15 aandelen in portefeuille hebt
De enige manier om hier als belegger mee om te gaan, is ervoor te zorgen dat je genoeg (minimaal 15) aandelen in portefeuille hebt. Want op die manier houd je de totale impact op je portefeuille beperkt tot enkele procenten.

Wat ik persoonlijk ga doen
Ik ga vandaag mijn aandelen ANFI verkopen, en het geld dat overblijft beleggen in de voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” geselecteerde aandelen. Dat is voor mij de beste manier om deze zeperd zo snel mogelijk om te zetten in winst.

Bekijkt u hier het volledige rapport dat wij op 24 april 2014 naar onze abonnees stuurden.