Verkoopsignaal EXK

In het kader van onze TopAandelen service stuurden we onze abonnees vandaag het bericht dat we een verkoopsignaal afgeven voor:

Endeavour Silver Corp (EXK)
Dit aandeel hebben we op 25 maart 2010 geselecteerd.
Het noteerde toen $3,18. Afgelopen vrijdag zagen we een slotkoers van $12,37.

EXK noteert op dit moment 26,3 keer de voor dit én volgend boekjaar verwachte winst. En daarbij constateren we dat de koers in iets meer dan een jaar tijd met maar liefst 289% is gestegen.

Dit heeft natuurlijk alles te maken met de sterke stijging van de zilverprijs. En hoewel we voor de lange termijn zeer positief zijn over zilver, geldt ook dat de zilverprijs het komende jaar fors kan corrigeren (en de koers van EXK nog harder).

We blijven daarom gedisciplineerd onze TopAandelen principes volgen. We constateren dat we het aandeel op basis van de huidige winstverwachting niet langer als goedkoop kunnen bestempelen én dat de koers in iets meer dan een jaar tijd ongekend hard is gestegen.

289% rendement in ruim een jaar
De combinatie van die twee zaken leidt ons tot de conclusie dat het tijd is om onze winst te gaan incasseren. We gaan EXK vandaag verkopen en een schitterende winst van ongeveer 289% realiseren.

Bekijkt u hier het volledige rapport dat wij op 25 maart 2010 naar onze abonnees stuurden.