Verkoopsignaal HEES

In het kader van onze TopAandelen service stuurden we onze abonnees vandaag het bericht dat we een verkoopsignaal afgeven voor:

H&E Equipment Services (HEES)
Dit aandeel hebben we op 29 november 2007 geselecteerd.
Het noteerde toen $16,72. Gisteren zagen we een slotkoers van $23,04. Daarnaast keerde HEES in september 2012 een eenmalig dividend van $7,00 per aandeel uit.

HEES verwacht voor dit jaar een winst van $1,21 per aandeel en voor volgend jaar een winst van $1,62. Het aandeel noteert daarmee 19 keer de voor dit jaar verwachte winst en ruim 14 keer de voor volgend jaar verwachte winst. Daarmee kunnen we dit aandeel niet langer als goedkoop bestempelen.

Bovendien heeft HEES naar onze mening een veel te hoog eenmalig dividend uitgekeerd én is het een forse lening aangegaan om uit te breiden. Deze beide acties hebben HEES’ vermogenspositie teveel verzwakt, waardoor HEES wat ons betreft onvoldoende bestand is tegen moeilijke tijden.

80% rendement in 6 jaar
We hebben met dit aandeel (inclusief dividend) ongeveer 80% winst behaald. Wat ons betreft is het tijd om deze winst veilig te stellen, zodat we het vrijgekomen geld kunnen beleggen in aandelen die op dit moment wél spotgoedkoop zijn.

Bekijkt u hier het volledige rapport dat wij op 29 november 2007 naar onze TopAandelen-abonnees stuurden.