Verkoopsignaal MNTX

In het kader van onze TopAandelen service stuurden we onze abonnees vandaag het bericht dat we een verkoopsignaal afgeven voor:

Manitex International (MNTX)
Dit aandeel hebben we op 27 september 2012 geselecteerd.
Het noteerde toen $7,08. Gisteren zagen we een slotkoers van $12,45.

Toen we MNTX selecteerden, werd voor 2013 nog een winst van $0,97 per aandeel verwacht. Die winstverwachting is het afgelopen half jaar neerwaarts bijgesteld naar $0,81. Waardoor MNTX nu ruim 15 keer de voor 2013 verwachte winst noteert en we het aandeel niet langer als goedkoop kunnen bestempelen.

Wel geldt dat de koersgrafiek van MNTX er zeer goed uit ziet. Een stevige positieve koerstrend met hoge volumes. De kans is dus aanwezig dat de koers op korte termijn verder zal stijgen. Ervaring leert echter dat sentiment voor wat betreft één aandeel enorm snel kan omslaan. U kunt besluiten om op een verdere koersstijging in te spelen, maar houd in dat geval wel voor uzelf een strakke (imaginaire) stop-loss aan.

75% rendement in 6 maanden
We hebben met dit aandeel ongeveer 75% winst in precies zes maanden tijd. Wat ons betreft is het tijd om die winst veilig te stellen, zodat we het vrijgekomen geld kunnen beleggen in aandelen die op dit moment wél spotgoedkoop zijn.

Bekijkt u hier het volledige rapport dat wij op 27 september 2012 naar onze abonnees stuurden.