Verkoopsignaal SLCA

In het kader van onze TopAandelen service stuurden we onze abonnees vandaag het bericht dat we een verkoopsignaal afgeven voor:

US Silica Holdings (SLCA)
Dit aandeel hebben we op 30 januari 2014 geselecteerd.
Het noteerde toen $31,11. Afgelopen vrijdag zagen we een slotkoers van $38,99.

De koers van SLCA is in ruim twee maanden tijd met 25% gestegen. En als u het aandeel in de week na 30 januari kocht, dan is uw winst zelfs een pak hoger. Dit omdat de koers van SLCA op 31 januari hard onderuit ging. De directie kondigde die dag aan dat de winst over het 4e kwartaal 2013 lager was dan verwacht, omdat ze door streng winterweer een paar dagen niet hadden kunnen werken.

Een duidelijk voorbeeld van een heftige reactie op een tijdelijk gebeurtenis die niets met de kwaliteit van het bedrijf te maken heeft. En een perfect voorbeeld van hoe emotioneel en ondoordacht de beurs op nieuws kan reageren.

De afgelopen twee maanden werd echter ook de winstverwachting voor 2014 en 2015 neerwaarts bijgesteld. Nog steeds mooie winstgroei, maar een stuk minder dan op 30 januari nog werd verwacht. Door de 25% koersstijging noteert het aandeel nu ruim 21 keer de voor dit jaar verwachte winst en bijna 16 keer de voor 2015 verwachte winst.
We kunnen SLCA daarom niet langer als een goedkoop aandeel beschouwen.

26% rendement inclusief dividend
We hebben met SLCA (incl. $0,125 dividend) ongeveer 26% winst behaald in ruim twee maanden tijd. Wat ons betreft is het tijd om deze winst veilig te stellen, zodat we het vrijgekomen geld kunnen beleggen in aandelen die op dit moment wél spotgoedkoop zijn.

Bekijkt u hier het volledige rapport dat wij op 30 januari 2014 naar onze abonnees stuurden.