Gaat de beurs nu dan toch omlaag knallen?

Twee keer een zeer slechte beursdag in minder dan een week tijd. Als dat geen slecht teken is!

Als we hieronder even naar de koersgrafiek van de S&P-500 kijken, dan zien we direct dat dit afgelopen jaar al vaker is voorgekomen. En dat de beurs daarna iedere keer weer herstelde, en vervolgens nieuwe toppen neerzette.

Alsof je een alcoholist iedere maand minder drank geeft
Het grote verschil met 2013 is echter dat de Fed nu aan het taperen is geslagen. Dat ze de hoeveelheid maandelijks te printen geld al drie keer heeft verlaagd. En daar worden beleggers nerveus van.

Het is alsof je een alcoholist iedere maand minder drank geeft. Eerst denkt hij dat het tijdelijk is, maar als je drie keer zijn portie hebt verlaagd, wordt hij bang dat hij op een dag zonder komt te zitten. En gaat hij rare dingen doen…

Chart for SPDR SP 500 (SPY)

Kanarie in de kolenmijn
Als ik in mijn TA-software naar de koersgrafieken kijk, dan lijkt een stevige beursdaling onvermijdelijk. De S&P-500 is per saldo nog niet hard gedaald. Maar de onderliggende indicatoren laten een ronduit belabberd beeld zien.

De kanarie in de kolenmijn is en blijft echter de Fed onder de onberekenbare Yellen.

Als ze haar ingezette tapering-beleid doorzet, dan zal de beurs absoluut een forse tik krijgen. Totdat Yellen & Co. nerveus worden, en aankondigen opnieuw meer geld te gaan printen.

Bouw even wat extra zekerheid in
Naar mijn mening is het zeer verstandig om extra zekerheid in te bouwen. Aandelenportefeuille tijdig afdekken. En afgedekt laten totdat Yellen aankondigt meer geld te gaan printen.

Wij bieden u een simpel te volgen, levenslang bruikbare afdekstrategie voor een absolute vriendenprijs. Klik hier om deze strategie snel te bestellen!