Mooie praatjes? Of liever concrete informatie?

Omdat we hebben besloten dat het de hoogste tijd is om onze websites in een nieuw jasje te steken en wat meer een eigen huisstijl te ontwikkelen, hadden we deze maand een meeting met een nieuwe website ontwikkelaar.

We merkten duidelijk dat deze jonge gast moeite had met het concept van een beleggingsservice. Want dat wordt toch gezien als een website waarop je schreeuwerige beloftes doet om maar zoveel mogelijk abonnementen te verkopen.

Betrouwbare glimlach en mooie stropdas
En als je dan ook nog eens geen mooie foto van jezelf op de website hebt staan, waarop je met een betrouwbare glimlach en mooie stropdas vertrouwen uitstraalt, dan wordt het helemaal een beetje twijfelachtig.

In zijn belevingswereld moet je, als je wilt beleggen, bij een bank of beleggingsfonds zijn. Want die hebben daarvoor doorgeleerd…

Perceptie versus inhoud
Mijn ervaring met onze website ontwikkelaar was voor mij het zoveelste bewijs van hoe belangrijk perceptie in onze maatschappij is geworden en hoe weinig belang nog wordt gehecht aan zoiets banaals als inhoud.

Bij ons gaat het echter enkel en alleen om inhoud. Goed beleggingsadvies krijg je als particuliere belegger nergens. Je moet zelf nadenken en daar is niks mis mee.

Want als je met nuchter boerenverstand logisch nadenkt, kom je veel verder dan wanneer je je blind staart op een of andere (zelfbenoemde) beursgoeroe.

Ga eens naar een willekeurige bank/beleggingsfonds
Ik zou u eens willen uitnodigen om naar uw bank/beleggingsfonds te gaan. Of naar uw pensioenfonds. En vraag ze eens om u in detail te vertellen hoe ze precies te werk gaan bij het selecteren van aandelen.

Vraag ze eens welke concrete selectiecriteria ze hanteren. En of ze u van ieder aandeel in portefeuille concreet willen vertellen waarom ze het hebben geselecteerd. Cijfers erbij.

Wedden dat u een of ander algemeen antwoord krijgt, waar u verder niets mee kunt?

Wilt u mooie praatjes? Of concrete informatie?
Bij onze TopAandelen service vertellen we u in dit gratis rapport precies hoe wij te werk gaan bij het selecteren van aandelen. Als belegger kunt u zodoende vooraf beoordelen of wij op een gedegen manier te werk gaan bij het selecteren van aandelen.

Zo weet u dat het alleen zin heeft om TopAandelen-abonnee te worden als u het volledig eens bent met onze manier van werken.

En als u vervolgens abonnee bent, dan geven we u bij ieder aandeel alle harde cijfers en vertellen we u precies waar we de cijfers vandaan hebben gehaald. Zo kunt u altijd controleren of we ons aan onze eigen selectiecriteria houden!

U weet altijd precies waarin u belegt. En om welke redenen. U hebt controle.

Wat vindt ú beter?
Een bank/beleggingsfonds die met mooie praatjes komt, maar u niet concreet vertelt hoe ze bij het selecteren van aandelen te werk gaan?

Of een beleggingsservice die u tot in detail vertelt aan welke criteria een aandeel moet voldoen om voor selectie in aanmerking te komen?

Liever het laatste? Meldt u dan hier aan voor een TopAandelen-abonnement!