Hoe gaat dit aflopen?

Vorige week vertelde ik u in dit artikel dat de beurzen onder Janet Yellen als nieuwe Fed-bazin waarschijnlijk verder zullen stijgen. Voorlopig althans. Even een toelichting.

 

Onder Yellen zal de Fed de komende tijd $85 miljard per maand blijven printen. En het zal me niet verbazen als zij dit bedrag zelfs verhoogt. Tegelijk print de Japanse centrale bank maandelijks voor ongeveer $81 miljard aan Yen. En heeft Draghi enkele weken geleden al aangegeven dat hij een nieuwe LTRO-operatie niet uitsluit.

Het doel van deze acties is ten eerste om de rente laag te houden, want anders kunnen diverse landen de rente op hun schulden niet betalen. Daarnaast heeft het als doel om sparen te ontmoedigen, en om lenen juist aan te moedigen. Dus om de consument ertoe te bewegen zoveel mogelijk geld uit te geven.

Door al deze kunstmatige liquiditeit die naar de financiële markten vloeit, stijgen de beurzen. Daarbij is de kans groot dat centrale banken steeds meer geld moeten gaan printen om die rente laag te houden. Wat dan weer leidt tot méér geld dat richting de beurzen vloeit. En tot fors stijgende inflatie.

Als centrale banken (moeten) stoppen met geld printen
Centrale banken zullen dus steeds meer geld printen. Totdat ze de controle op inflatie verliezen. Dan zal de geest uit de fles zijn, zullen spaargelden en pensioenen rap waardeloos zijn geworden, en worden centrale banken gedwongen om te stoppen met geld printen.

Dat zal het moment zijn waarop de zaak volledig instort. Het geld van spaarders is dan al waardeloos geworden, maar voor aandelenbeleggers zal dan de grote klap komen. Want de beurs zal volledig instorten.

Besef goed dat die klap een keer gaat komen
Wannéér dat moment komt is onmogelijk te voorspellen. Voorlopig kunnen de beurzen nog een behoorlijke tijd doorstijgen. Het is dus goed om in aandelen te zitten.

Maar tegelijk is het belangrijk dat je als belegger beseft dat die klap een keer gaat komen. En dat die klap hard zal zijn.

Daarom heb je absoluut een strategie nodig om je portefeuille af te dekken zodra de beurs het zuiden opzoekt. Met ons “Bescherm Tijdig je Portefeuille!” rapport hebt u zo’n strategie altijd bij de hand. Uw leven lang.

Levenslang toepasbare strategie voor een absolute vriendenprijs
Het
“Bescherm Tijdig je Portefeuille!” rapport is wat mij betreft een absolute noodzaak. Daarom bieden we u dit levenslang bruikbare rapport voor een vriendenprijs. Klikt u hier om dit unieke rapport te bestellen.