3 megatrends die de vraag extra hard doen stijgen

Vrijdag vertelde ik u al waarom de transitie naar elektrisch rijden een megatrend is waar we als beleggers vele jaren lang van kunnen profiteren.

Een elektrische auto bevat 165 pond koper. Drie keer zoveel als een gewone auto. Dat betekent dat er de komende jaren alléén voor al die auto’s een ongekende hoeveelheid extra koper nodig zal zijn.

Daarnaast is er een enorme hoeveelheid koper nodig voor de infrastructuur die benodigd is voor het opladen van al die auto’s.

Zweden: auto opladen terwijl je rijdt
Gisteren zagen we alvast een voorproefje van hoe die infrastructuur er in de toekomst uit zal zien.

Zweden heeft een stuk snelweg geopend waarop elektrische vrachtwagens al rijdend worden opgeladen. Het plan is om alle 20.000 km aan snelweg op die manier om te bouwen.

Daarvoor is alléén in Zweden al een enorme hoeveelheid extra koper nodig. Laat staan als de rest van de wereld Zweden’s voorbeeld volgt.

Deze megatrends doen de vraag nog extra stijgen
Juist op het moment dat voor de transitie naar elektrisch rijden een gigantische hoeveelheid extra koper nodig is, zijn er paar andere megatrends die de wereldwijde vraag naar koper zelfs extra hard doen stijgen.

  1. De wereldwijde transitie naar schone energie.

   Een windmolen heeft bijvoorbeeld 3600kg koper nodig voor iedere megawatt aan capaciteit.

  2. India is onder premier Modi begonnen met zwaar te investeren in haar infrastructuur.

   De komende 10 tot 20 jaar zal India doorgaan met het investeren in wegen, havens, spoorwegen, elektriciteitsnetwerken, schone energie etc.

  3. China heeft initiatief genomen tot het “One Belt One Road” (OBOR) project, dat erop is gericht om Aziatische en Europese landen middels handelsroutes met elkaar te verbinden.

   OBOR is het grootste internationale infrastructuurproject in de geschiedenis. Het omvat 68 landen en 65% van de wereldbevolking.

Bovenop deze megatrends die al in gang zijn gezet, heeft Trump aangekondigd dat de VS forse investeringen zal doen in haar decennia lang verwaarloosde infrastructuur.

De vraag zal gigantisch hard stijgen
Door deze ontwikkelingen zal de vraag naar koper gigantisch hard stijgen. Vrijdag liet ik u al zien dat het aanbod onmogelijk zal kunnen volgen.

Over tien jaar zal de vraag 67% hoger zijn dan het aanbod. Als je beseft dat de oliemarkt al in de stress schiet zodra er 2% meer vraag is dan aanbod, dan weet je genoeg.

De prijs van koper zal de komende jaren stijgen. Hard stijgen.

Waardoor de toekomst er voor financieel sterke, goed presterende koperproducenten zéér rooskleurig uitziet!

Drie aandelen waarmee je optimaal profiteert
Voor ons nieuwe rapport getiteld “De toekomst is elektrisch!” selecteerden we drie aandelen waarmee je optimaal van deze megatrend gaat profiteren.

Wij berekenden voor de wat kortere termijn minimaal 200% koerspotentieel. Voor de langere termijn zal het véél hoger zijn.

Onze insteek is uiteraard de langere termijn. Vooral als je de grafiek in het artikel hierboven in ogenschouw neemt!

Nu ook als los rapport verkrijgbaar
Als TopAandelen-abonnee ontvangt u dit rapport helemaal gratis, als extra bonus.

Maar we willen u ook de mogelijkheid geven om te profiteren als u geen abonnee bent. Daarom kunt u dit splinternieuwe rapport nu ook los bestellen.

Profiteer van DE megatrend van de komend jaren!
Klik dan hier om dit unieke rapport snel te bestellen

 

 

Deel dit artikel per mail of via uw sociale media:

Facebook  
WhatsApp  
Twitter  
Google+  
LinkedIn  
Email  
Addthis