Als je hier nerveus van wordt…

Vorige week kregen goud- en zilver(aandelen) weer een tik omlaag en direct stroomde onze mailbox weer vol met vragen van lezers, die daar nerveus van worden.

Feit is echter dat fysiek goud in euro’s gemeten nu 12% hoger noteert dan begin dit jaar. Dat goud dus voor het derde jaar op rij véél meer oplevert dan een spaarrekening.

Maar dat is uiteraard deels omdat de euro zo zwak is.
(Gek genoeg ontvangen we nooit mails van lezers die zich dáár zorgen over maken)

Als je dus defensief belegt, dan zit je nu voor het derde jaar op rij goed met fysiek goud. Tegelijk weten we dat Mario Draghi nog lang niet klaar is met het stelselmatig verzwakken van de euro.

Waardoor het vooral voor ons euroland-bewoners een zeer goed idee is om fysiek goud en/of zilver te bezitten.

Als je voor de hoofdprijs gaat…
Als je echter in goud- en/of zilveraandelen belegt, dan ga je voor de hoofdprijs. Want de koersen daarvan stijgen maar liefst zes keer zo hard.

Maar tegelijk weet je ook dat je hardere tikken krijgt als de goudprijs (zoals nu) harder corrigeert dan vooraf gedacht. Dat moet je accepteren.

Als je daar nerveus van wordt dan heb je ofwel een te groot deel van je geld in goud- en zilveraandelen belegd, of ben je niet uit het juiste hout gesneden om met grote koersschommelingen om te gaan.

Waarom de goudprijs onder druk staat
De goudprijs staat onder druk omdat de algehele consensus is dat Trump een soort Reagan is die de Amerikaanse economie weer gezond gaat maken. Waardoor goud overbodig wordt.

Ik vertelde u twee weken geleden al in dit artikel dat Trump’s startpositie dramatisch veel slechter is als die van Reagan in 1980. En dat zijn plannen het begrotingstekort en de torenhoge staatsschuld fors zullen doen stijgen.

Tel daar de nu al fors stijgende rente bij op, en je weet dat de Amerikaanse economie in de problemen zal komen. Waarna de Fed straks bakken met geld zal moeten printen, om de rente weer omlaag te duwen.

Zodra het besef doordringt
Het kan niet lang meer duren voordat beleggers zich realiseren dat Trump geen wonderdokter is, die een in schulden gedrenkt land zomaar even (zelfs zonder recessie) gezond maakt.

Zodra dat besef bij beleggers doordringt, zullen goud en zilver ongekend hard in prijs stijgen. En zullen de koersen van goud- en zilveraandelen zes keer zo hard stijgen.

We gaan hier megawinsten mee halen!
Als TopAandelen-abonnee ontvangt u alle dit jaar uitgestuurde extra goud- en zilvertips. Met daarnaast nog twee bonus rapporten die de komende jaren megawinsten gaan opleveren. Klik hier om abonnee te worden!