Arrogantie of realiteit?

Afgelopen dinsdag vertelde ik u in deze nieuwsbrief dat we met een aandeel uit onze TopAandelen service maar liefst 162% winst hadden behaald in nog geen 9 maanden tijd.

Ik schreef in dat artikel ook dat particuliere beleggers bijna nooit dit soort winsten maken. Dat is een bewering die misschien nogal arrogant overkomt. Daarom even een toelichting.

“If you look at the annual report, you have already done more than 98% of the people on Wall Street” – Jim Rogers

Deze uitspraak heb ik een half jaar geleden ook al eens vermeld. Is trouwens niet van hem zelf. Hij kreeg dit 40 jaar geleden zelf als verkapt advies van een oudere man.

Een hekel aan huiswerk
98% van de beleggers heeft een hekel aan huiswerk. Neemt domweg niet de moeite om de cijfers van een bedrijf serieus te bestuderen. Dat was vroeger zo. En nu nog steeds. Als je winstgevend wilt beleggen, moet je jezelf dus bij die andere 2% voegen.

Er zijn talloze voorbeelden waaruit blijkt dat beleggers massaal aandelen kopen, zonder daarbij de moeite te nemen om naar de cijfers te kijken.

De aandelen uit ons nieuwe speciale rapport (zie hierboven) zijn daarvan het meest schrijnende voorbeeld. Die worden op dit moment massaal gekocht door particuliere beleggers. En de verkopers zijn de investment banks en andere grote partijen. Waardoor de particuliere belegger straks zwaar de klos is. Net als in de jaren 2000-2002.

Bang om winst kwijt te raken
De gemiddelde particuliere belegger koopt een aandeel zonder de cijfers erachter te kennen. Als hij geluk heeft en hij staat na een tijdje op 25% koerswinst, dan wordt hij nerveus. Enerzijds wil hij graag meer winst, maar anderzijds is hij bang om zijn behaalde winst kwijt te raken.

Door niet de cijfers achter een aandeel te kennen, kan je onmogelijk het geduld opbrengen om een aandeel rustig vast te houden. En wordt het automatisch zowat onmogelijk om écht grote koerswinsten te behalen.

Bestuderen cijfers geeft innerlijke rust
Met onze TopAandelen service bestuderen we wél de cijfers achter ieder aandeel. En hanteren we strenge criteria. We kopen alleen de goedkoopste aandelen van de best presterende bedrijven.

Zolang we vinden dat een aandeel goedkoop is, houden we het rustig vast. Ook al is de koers met 100% gestegen.

Omdat wij bij de 2% horen die wél de moeite neemt om de cijfers achter een aandeel te bestuderen, hebben we de innerlijke rust die nodig is om winsten zoals de 162% van vorige week te realiseren.

Ook beleggen met de innerlijke rust die nodig is om grote koerswinsten te behalen?
Meldt u dan hier even aan voor een abonnement op TopAandelen
.