De enige goede beleggingsadviseur bent u zelf!

Krap twee weken geleden zagen we in alle media dit bericht, waarin de AFM ons vertelde dat de kwaliteit van door banken en vermogensbeheerders gegeven beleggingsadviezen onder de maat zijn. Da’s niet best!

Het moet volgens de AFM dus allemaal beter. Gek genoeg vond ik ook dit bericht, met daarin precies dezelfde boodschap. Uitgegeven in november 2011. Er is de afgelopen 2,5 jaar dus niets veranderd.

Over ruim 2 jaar ziet u hetzelfde persbericht
Ergens in het najaar van 2016 zal de AFM exact hetzelfde onderzoek doen. En zal het opnieuw een persbericht de wereld in sturen. Met exact dezelfde boodschap. Waarna er opnieuw geen verbetering zichtbaar zal zijn.

Beleggingsadviezen aan particulieren waren 20 jaar, 15 jaar, 10 jaar, 5 jaar, 2 jaar geleden al onder de maat. Zijn dat vandaag ook. En zullen altijd onder de maat blijven.

Domweg omdat bij grote instellingen nauwelijks mensen met verstand van beleggen werken. Zou iemand die bij een bank klanten adviseert écht verstand hebben van beleggen, dan zou hij veel te duur zijn voor die positie en zou hij direct van baan veranderen.

De grootste fout die je kunt maken…
…is te denken dat iemand u goede adviezen zal geven, die u blind kunt opvolgen. Er is voor u maar één goede beleggingsadviseur te bedenken. U zelf.

Je moet nuchter boerenverstand gebruiken. Simpel en logisch nadenken. Vooraf kritische vragen stellen. Geen moeilijk taalgebruik van zogenaamde kenners of adviseurs accepteren.

Wij zijn geen beleggingsadviseurs
Mocht u denken dat wij beleggingsadviseurs zijn, dan hebt u het mis. In onze nieuwsbrief vertellen wij u wat wij denken en vooral waarom we dat denken. U bepaalt zelf of u het met ons eens bent.

En voor onze TopAandelen service vertellen we u in een geheel gratis rapport precies hoe wij te werk gaan bij het selecteren van aandelen.

Wij vinden dat u dat vooral zeer kritisch moet lezen en dat u alléén een Top-Aandelen abonnement moet nemen als u het volledig eens bent met de manier waarop wij aandelen selecteren.

Zonder het werk te doen heb je toch zelf alles onder controle
Zo weet je altijd volgens welke maatstaven je belegt, kan je bij ieder aandeel alle door ons verstrekte cijfers en berekeningen controleren en beslis je zelf of je het wilt aankopen.

Je hebt dus de totale controle, terwijl je al het zware werk aan ons uitbesteed. Ideaal toch? Vraag hier ons unieke geheel gratis rapport aan!