De goudprijs daalt. Wat nu?

Afgelopen vrijdag vertelde ik u in dit artikel dat we als gevolg van Trump’s verkiezingsoverwinning woelige tijden tegemoet gaan.

Dat gold afgelopen week zeker voor de goudprijs!

Die knalde donderdag en vrijdag omlaag. Terwijl iedereen met verstand van zaken er voor de verkiezingen van overtuigd was dat goud juist omhoog zou schieten bij een Trump-overwinning.

Stijgende inflatieverwachting
Het wordt allemaal nóg gekker als je naar de grafiek hieronder kijkt.

Want deze grafiek geeft aan dat de Amerikaanse inflatieverwachting fors is gestegen. En stijgende inflatie leidt onherroepelijk tot een stijgende goudprijs.

Maar we zien meer van dat soort rare, tegenstrijdige toestanden. Bijvoorbeeld een stijgende dollar, in combinatie met dalende Amerikaanse staatsobligaties. Terwijl je juist zou denken dat die superaantrekkelijk zijn bij een stijgende dollar.

Trump gaat staatsschuld nóg verder omhoog jagen…
Voor wat betreft de goudprijs is bovenstaande grafiek precies in lijn met wat ik u vorige week in dit artikel vertelde. Trump gaat belastingen verlagen en massaal investeren in Amerikaanse infrastructuur. En dat kost bakken met geld.

Daarvoor gaat een enorme hoeveelheid geld moeten worden geleend, terwijl de rente op Amerikaanse staatsobligaties aan het stijgen is. En lenen voor de Amerikaanse overheid dus alsmaar duurder wordt.

…terwijl Amerikaanse economie in recessie glijdt
Door die stijgende inflatieverwachting en stijgende obligatierente weten we dat de Fed nu niet anders meer kan dan volgende maand de rente verhogen. Waardoor de Amerikaanse economie onherroepelijk in recessie gaat.

En misschien zelfs al in recessie is. Zie onderstaande krantenkop.

Het eerste wat mensen doen als het economisch minder gaat, is minder buiten de deur eten. De horeca zit in de hoek waar de klappen vallen. Terwijl de afgelopen jaren juist dáár de meeste banen werden gecreëerd.

Fed gaat massaal geld (moeten) printen
Trump gaat de Amerikaanse staatsschuld dus nóg verder en nóg harder omhoog jagen. Terwijl die staatsschuld nu al zo hoog is! Terwijl inflatie en de rente op Amerikaanse staatsobligaties aan het stijgen zijn. En terwijl de economie in recessie aan het glijden is.

Voor dit alles is maar één oplossing. De Fed gaat in 2017 weer massaal geld printen. En al die geprinte dollars belanden dit keer niet op de balansen van banken, maar worden direct in de economie geïnjecteerd.

Een betere situatie voor goud en zilver kan je niet verzinnen
Een betere casus voor een fors stijgende goudprijs kan je gewoon niet verzinnen. Wat mij betreft is goud daarom afgelopen week alleen maar goedkoper, en dus véél aantrekkelijker geworden.

Vanaf de huidige koersen zullen de uiteindelijke koerswinsten op de aandelen in ons goud/zilver-rapport alleen maar groter zijn.

Goud gaat naar $10.000. En daarna nog veel hoger.
Ik heb het al vaker geschreven. Goud gaat naar $10.000. En daarna nog véél hoger. Met Trump aan het roer zal het alleen maar harder gaan. Véél harder.

De voor ons speciale rapport geselecteerde goud- en zilveraandelen zijn superkandidaten om duizenden procenten in koers te stijgen.

Alleen vandaag nog
Let op. De aandelen uit dit speciale rapport hebben we de afgelopen periode alléén naar onze TopAandelen halfjaar- en jaarabonnees gestuurd.

Inschrijving is alléén vandaag nog open!

Reageer snel, zodat je maximaal profiteert!
Klik hier om dit speciale goud/zilver-rapport te bestellen.