Interessante vraag van een lezer

Gisteren ontvingen we een zeer interessante vraag van een lezer. Ik wil die vraag en mijn antwoord graag met u delen.

Want ik denk dat het een goed beeld geeft van de onmogelijke situatie waarin de VS (en veel andere landen) zich bevindt.

De vraag/opmerking van de lezer was:

U heeft waarschijnlijk gelijk met ‘inflatie’. Maar moet een zo ervaren man als u  worden verteld dat er behalve China en de financieringsnoodzaak, juist ook stijging van rente en dollar ontstaan?

EN DUS een grote kans op daling goudprijs. EN dat dat goed te zien is in de grafieken.

Ik kon dankzij die grafieken op mijn goud/zilver portefeuille een verlies van 30.000 euro voorkomen. Die kan ik nu toch fijn gebruiken?

Bovendien lijkt me Trump nog in staat banken en bedrijven te dwingen/te verleiden vooral eigen gelden te gebruiken. Hij heeft immers heel duidelijk tot uiting gebracht dat hij de schuldenberg veel te groot vindt.

 

Hieronder vindt u mijn antwoord op deze vraag:

Als de rente stijgt, dan wordt het financieren van de nu al $20.000 miljard aan staatsschuld steeds duurder en zullen rentekosten een steeds groter gat in de begroting slaan.

Tegelijk worden alle soorten leningen aan vaste rente veel duurder, terwijl van bijvoorbeeld variabele hypotheekleningen en credit-card leningen de rente op bestaande leningen wordt verhoogd.

Wat slecht zal zijn voor de huizenmarkt, de markt voor autoleningen (waar nu toch al sprake is van een enorme bubbel) en de consumentenuitgaven.

Als Trump écht zou willen dat overheid, bedrijven en burgers weer op een gezonde manier met geld omgaan, dan moet hij zorgen dat de Fed de rente verhoogt, de Fed verbieden om ooit nog geld te printen, keihard snoeien in defensie-uitgaven én in alle soorten uitkeringen die nu 70% van de Amerikaanse staatsuitgaven bedragen.

Hij moet dan dus bewust zorgen dat alle bestaande bubbels barsten en de economie door twee jaar van zware recessie laten gaan.

En als Trump de schuldenberg te groot vindt, dan kan hij niet tegelijk beloven dat hij zwaar gaat investeren in infrastructuur. Dat is alsof iemand die zwaar in de schulden zit, zich nog dieper in de schulden gaat steken om zijn huis te verbouwen.

Mijn vaste overtuiging is dan ook dat Trump er alles aan zal doen om een recessie te voorkomen. En dat hij de schuldenberg daardoor juist véél groter zal maken.

Uiteraard kunt u voor goud/goudaandelen de koersgrafiek gebruiken. En ik ben blij voor u dat u op tijd bent uitgestapt.

Aan het gebruik van koersgrafieken zit echter het gevaar van valse signalen, waardoor je in een situatie terecht kunt komen waarin je goud ziet stijgen, en vervolgens wacht op een correctie die maar niet komt.

Dat je (een groot deel) van een stijging mist én dat je daarna ook op het verkeerde moment weer instapt.

Ik wil niet in een dergelijke situatie terecht komen. Ik kies er daarom voor wat betreft goud en zilver bewust voor om mij op de lange termijn te richten.

Ik ben er van overtuigd dat goud richting $10.000 zal gaan, en ik wil die volledige winst behalen. De tijdelijke dalingen neem ik graag op de koop toe.

 

De schuldenberg is (veel) te groot

Als u mijn antwoord hierboven doorleest, dan zult u begrijpen dat we in een wereld leven die gebukt gaat onder een véél te grote berg schulden. Dat die schuldenberg nog steeds groeit. En zó groot is dat er geen normale oplossing meer mogelijk is.

Zodra er optimisme komt, begint de rente te stijgen. Waardoor ook de maandlasten van een groot deel van de bevolking stijgen. Gaat de economie in recessie en moet de centrale bank de boel weer redden.

Toevallig las ik vanochtend dat superbelegger Jeffrey Gundlach gisteren eenzelfde soort boodschap verkondigde.

De enige échte oplossing
De enige échte oplossing voor een schuldenberg is de boel laten instorten en twee tot drie jaar zware recessie accepteren. Maar dat durft niemand nu nog aan, want dan krijg je volksopstanden.

De enige sociaal en politiek acceptabele oplossing is dan ook de rente zo laag mogelijk houden en inflatie creëren. De rente laag houden kan alleen met behulp van de centrale bank. En inflatie creëren kan alleen door geprint geld direct in de economie te injecteren.

En juist dát is de reden waarom ik er zo sterk van overtuigd ben dat de goudprijs richting $10.000 zal gaan.

Fed gaat massaal geld (moeten) printen
Trump gaat de Amerikaanse staatsschuld dus nóg verder en nóg harder omhoog jagen. Terwijl die staatsschuld nu al zo hoog is! Terwijl inflatie en de rente op Amerikaanse staatsobligaties aan het stijgen zijn. En terwijl de economie in recessie aan het glijden is.

Voor dit alles is maar één oplossing. De Fed gaat in 2017 weer massaal geld printen. En al die geprinte dollars belanden dit keer niet op de balansen van banken, maar worden direct in de economie geïnjecteerd.

Een betere situatie voor goud en zilver kan je niet verzinnen
Een betere casus voor een fors stijgende goudprijs kan je gewoon niet verzinnen. Wat mij betreft is goud daarom afgelopen week alleen maar goedkoper, en dus véél aantrekkelijker geworden.

Vanaf de huidige koersen zullen de uiteindelijke koerswinsten op de aandelen in ons goud/zilver-rapport alleen maar groter zijn.

Goud gaat naar $10.000. En daarna nog veel hoger.
Ik heb het al vaker geschreven. Goud gaat naar $10.000. En daarna nog véél hoger. Met Trump aan het roer zal het alleen maar harder gaan. Véél harder.

De voor ons speciale rapport geselecteerde goud- en zilveraandelen zijn superkandidaten om duizenden procenten in koers te stijgen.

Eén dag extra
Omdat bovenstaande uitleg u misschien een beter beeld geeft van hoe ongelofelijk groot deze kans is, hebben we besloten om u nog één dag extra de kans te geven om ons goud/zilverrapport te bestellen.

Let op. De aandelen uit dit speciale rapport hebben we de afgelopen periode alléén naar onze TopAandelen halfjaar- en jaarabonnees gestuurd.

Inschrijving zal na vandaag écht gesloten zijn!

Reageer snel, zodat je maximaal profiteert!
Klik hier om dit speciale goud/zilver-rapport te bestellen.