Een onmogelijke situatie

Ik kom nog even terug op dit artikel van gisteren. Want waar het feitelijk allemaal om draait, is wat we op het plaatje hieronder zien.

Daarin zien we voor de VS, de Eurozone en Japan de totale schulden (als % BBP) in 2000, 2008 en 2015.

 

 

Teveel schulden? Maak meer schuld!
Na de kredietcrisis en de eurocrisis, veroorzaakt door teveel schulden, hadden de schulden moeten worden afgebouwd tot het enigszins normale niveau van 2000.

In plaats daarvan is de schuldenberg in de VS, in Europa en in Japan sinds 2008 alleen maar groter geworden. Véél groter.

Wat je op dit plaatje niet ziet, is dat ook China sinds 2008 een enorme schuldenberg heeft opgebouwd. Wat je op dit plaatje ook niet ziet is de belabberde, ronduit gevaarlijke financiële situatie waarin Europese banken (vooral Italiaanse en Duitse) zich bevinden.

Meer schulden, geen inflatie
Na alles wat centrale banken de afgelopen acht jaar hebben uitgevreten, is het enige resultaat dat de schuldenberg dus alleen maar fors is toegenomen. Terwijl er al jarenlang niet of nauwelijks inflatie is.

De enige manier om die schuldenberg te laten slinken is door landen en/of banken failliet te laten gaan, de boel dus te laten instorten. Of door inflatie te creëren.

De enige politiek aanvaardbare oplossing is uiteraard inflatie creëren.

Twee mogelijkheden
Centrale banken hebben nu nog twee mogelijkheden. De rente verder verlagen naar -1%, -2%, -3%. Of Helicopter Money.

De rente verder verlagen heeft desastreuze gevolgen voor banken, levensverzekeraars en pensioenfondsen (en dus voor heel veel burgers). Zal de problemen alleen maar groter maken.

Geld printen. En uitdelen.
En dus blijft Helicopter Money als enige middel over. Geld printen en het aan de bevolking uitdelen.

Is tegelijk een ideaal middel om de enorme frustratie die onder mensen in de financiële midden- en onderklasse heerst, voor een tijdje weg te nemen.

En Helicopter Money gaat inflatie wél doen stijgen. Sterker nog, het gaat ervoor zorgen dat inflatie uiteindelijk volledig uit de klauwen loopt.

Hoe gaat deze situatie zich verder ontwikkelen?
Uiteraard blijven centrale banken nu eerst nog een tijdje zo voortmodderen. Maar zodra de volgende crisis of recessie aanbreekt, zal de paniek onder politici en centrale
bankiers enorm zijn.

En omdat Duitsland het hardst zal worden getroffen door de eerstvolgende recessie, zal óók in Europa de steun voor Helicopter Money zéér snel toenemen.

We krijgen dus eerst een (semi-)crisis, die de beurscrash kan veroorzaken die Charles Gave verwacht (zie dit artikel).

Vervolgens zullen de centrale banken te hulp schieten met Helicopter Money.

Wat betekent dit voor goud en zilver?
De goudprijs is dit jaar beginnen stijgen. Omdat de groep beleggers die inziet dat Helicopter Money als enige middel om inflatie te creëren overblijft, steeds groter wordt.

En omdat Helicopter Money iedere dag een beetje dichterbij komt, zal die (nu nog zeer kleine) groep alleen maar groter worden. En zal de goudprijs alleen maar verder stijgen.

Ideale situatie
We zitten daarom nu in een ideale situatie. In de prille fase van een ongekende bull markt. Die nog jarenlang zal aanhouden.

Een unieke situatie waar je als TopAandelen-abonnee enorm van zult profiteren.

Want als nieuwe TopAandelen-abonnee ontvang je alle EXTRA GOUD- en ZILVERTIPS die we de afgelopen maanden hebben uitgestuurd.

Aandelen die duizenden procenten koersstijging voor de boeg hebben.

Al onze goud- en zilvertips ontvangen?
Klik dan snel hier om TopAandelen-abonnee te worden!