Laten we wél die nieuwe auto kopen!

Vorige week vertelde ik u in dit artikel over de ongelofelijke tekorten die we bij de edelmetalen platinum en palladium waarnemen. Het tabelletje in het artikel zegt volgens mij genoeg.

De vraag naar platinum en palladium stijgt door wereldwijd stijgende autoverkopen, in combinatie met steeds strengere milieu-eisen in onder meer de EU en China, waardoor per auto meer platinum en palladium nodig is.

Typisch verschijnsel
Dit verschijnsel is trouwens typisch. Beleidsmakers in verschillende landen schroeven milieu-eisen voor auto’s en vrachtwagens op. En natuurlijk willen ze tegelijk dat in hun land zoveel mogelijk auto’s worden verkocht, want dat is goed voor de economie.

Koop een keer die nieuwe auto! Ik hoor het Mark Rutte nog zeggen.

Neveneffectjes
Uiteraard maken ze dat beleid zonder over mogelijke neveneffecten na te denken. En in dit geval is een neveneffectje dat er enorme tekorten aan platinum en palladium ontstaan en dat de prijs van deze edelmetalen ongekend hard gaat stijgen.

Waarbij geldt dat die prijsstijging minimaal een paar jaartjes aan zal houden omdat het nu eenmaal onmogelijk is om even snel een platinum- of palladiummijn te openen.

Een neveneffectje dáárvan zien we dan weer in dit soort berichten. Dat je als autobezitter straks een steeds grotere kans hebt dat je op een zonnige dinsdagmorgen zult ontdekken dat de uitlaat van je auto af is gezaagd.

Hangslot om je uitlaat
Als je geen indirect slachtoffer wilt worden van stijgende platinum- en palladiumprijzen, is het misschien verstandig om een hangslot om je uitlaat te plakken.

Maar wat ons betreft is het véél verstandiger om ervoor te zorgen dat je als belegger maximaal profiteert van deze onvermijdbare ontwikkeling.

Drie prachtaandelen
Voor ons extra rapport selecteerden we drie aandelen waarmee je volgens ons op de meest ideale manier kunt profiteren van de aankomende prijsstijging.

Dit rapport krijg je zomaar gratis bij een abonnement op TopAandelen!
Mis deze unieke kans niet. Meldt u hier snel aan.